fashion week stílusmustra sztárok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírességek továbbra is görcsösen ragaszkodnak a fekete színhez, de szerencsére a ruhadarabok fazonja és a kiegészítők nem unalmasak. A héten Elizabeth Olsen sokkolt bennünket magas talpú cipőjével, amelyhez hasonlót már a 15. században viseltek a nők.
Sophie WinklemanJessica Alba



Forrás: AFP
Forrás: AFP

Camilla Belle csillogó overállba bújt, Katie Holmes pedig a fényes anyagból készült darabot favorizálta.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A héten sem úsztuk meg kis feketék nélkül. Volt, aki a jól kihasználható basic darab mellett döntött, és voltak olyanok, akik valószínűleg egy ideig nem veszik fel újra azt a kis feketét, amiben most lefényképezték őket. Közéjük tartozik például Roberta Armani, akinek rózsaszín denevérszárnyat applikáltak a ruhájára. Carrie-Anne Mosstól nem áll távol a mátrixos sötétség, ő tüllel finoman dekorált változatban lépett a vörös szőnyegre.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Julia Roberts a nyakába omlott ékszerheggyel dobta fel a fodros aljú kis feketét. Elizabeth Olsen pedig a nyakát szorongató, magas gallérú darabot választott, valószínűleg ettől nyert királynői tartást.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

És akkor még egy szó Olsen kisasszony topánjáról: az Alexander McQueen cipő nem a modern kor agyszüleménye. Hasonló, magasított talpú lábbelik már a 16. századi Velencében is léteztek, a 15. században pedig Spanyolországban viselték a nők. No, nem a szépsége miatt támogatták a férfiak vagy az egyház az ilyen mívesen kidolgozott, magas papucsokat, hanem azért, mert ebben táncolni nem igazán lehetett, menni is alig. A tánc pedig olyan világi öröm volt, amelyet sem a féltékeny férjek, sem a szigorú egyház nem támogatott. Másrészt a magas cipőcske lehetetlenné tette a járást is, ezért egyértelmű jelképe volt a gazdagságnak: azt mutatta, viselője nem szorult rá még a lépkedésre sem, úgyis mindene megvan.

Forrás: AFP, www.alexandermcqueen.co.uk, www.metmuseum.org
Forrás: AFP, www.alexandermcqueen.co.uk, www.metmuseum.org

A fekete mellett ismét jól szerepelt a fehér ruha is: Jaime King és Michelle Williams nemcsak azért számítanak fekete öves stílusbajnoknak, mert gond nélkül veszik a vörös szőnyeges megjelenéssel járó akadályokat, hanem mert szó szerint mesterien bánnak a fekete részletekkel. Ez alkalommal is két vállra fektettek bennünket a megjelenésükkel. Csak így tovább, hölgyek!

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nagy szerephez jutottak a kiegészítők is. Michelle Monaghan színésznőnél nem is az aszimmetrikus ruhájára, sokkal inkább a csillogó kövekkel kirakott macskagyűrűre figyeltünk fel. Hayden Panettiere sem a hálós ezüstruhával, hanem a hozzá passzintott aranymozaikos, tömeggyilkos eszköznek is beillő lábbelivel vívta ki a figyelmünket.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Végül testszín és fekete kombinációja két korosztályból: Charlize Theron ultranőies, testet követő, szexi ruhát választott, Taylor Swift maradt a fiatalosabb, kislányosabb fazonnál. Az érdekesség, hogy az áttetsző részletek ellensúlyozására mindkét ruha ujja könyékig ér.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! Nézd meg Nánási Pál fotóit képgalériánkban! Katt ide!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.