fashion week veszély magassarkú cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cipők iránti szenvedély néha önveszélyes tettek elkövetésére sarkall. A vészesen sovánnyá váló pénztárca vagy a lecsupaszított bankszámla csak az egyik. A baj ott folytatódik, amikor olyan lábbelire teszünk szert, amelyiket gyaloglás helyett mondjuk ácsorgásra vagy taxizásra találtak ki. Megmutatjuk az idei nyár három boka- és lábfejgyilkos cipőtrendjét.

Tipp! Főiskolák szépe és Mr. College szépségverseny! Kattints a galériáért!
Rossz választás

Ha sokat kell mászkálnod aznap, akkor válaszd inkább az alacsonyabb talp- és sarokmagasságú darabokat, amelyek biztonságosabbak. Ezekben könnyebben korrigálhatod az esést vagy a bukdácsolást.


Jó választás

Tipp! Elindult a Balaton Sound! Képekért katt ide!

Rossz választás

A tűsarkú helyett válasszunk az újra egyre divatosabb törpesarkúak vagy a szintén reneszánszukat élő vastagabb sarkú cipők közül. Ezekben nemcsak egyensúlyozni könnyebb, de a terhelés is jobban eloszlik.

Jó választás

7,5 centiméternél magasabb sarkú cipő

Bár a használati utasításban nem jegyzik, de vannak olyan topánok, amelyek azon kívül, hogy nem vízállóak és hiperérzékeny anyagból készülnek, még gyaloglásra sem alkalmasak. A lehetetlennek tűnő, de létező 12 centiméteres sarokkal ellátott gyönyörűségeknek nem is az ára fáj a legjobban. Az olyan cipőkben, amelyek 7 centinél magasabb sarokkal bírnak, nem ajánlatos hosszú ideig táncolni vagy sétálni, de még ácsorogni sem. Minél magasabb a cipősarok, annál bizonytalanabb az egyensúly, a végeredmény pedig kifordult boka, bokatörés vagy ínszalagszakadás is lehet. A legszerencsétlenebb esetben akár több - két-három - helyen is eltörhet a láb.


Rossz választás

A szakemberek szerint a legideálisabb a három-négy centiméteres cipősarok. Az Achilles-ínra nehezedő nyomás így kisebb lesz, a lábfej és a vádli izomzata nem fárad el olyan hamar, sokkal könnyebb egyensúlyozni, a tartás egyenes lesz, a hátunk pedig nem fog fájni. A lapos talpú topánok és a magas sarkú cipők szerelmeseinek azt ajánljuk, hogy ha nem tudnak lemondani a kedvenc cipőikről, akkor legalább okosan viseljék őket! Ha tudják, hogy sokat gyalogolnak aznap, hagyják inkább otthon, és ne feledkezzenek meg a talpbetétekről sem.


Jó választásPortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.