fashion week androgün Lea T. Andrej Pejic botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 16 éves sorozatgyártott orosz modellek után a következő trend az ép ésszel meglehetősen nehezen felfogható, hímnős hóbort. A pasassá vagy éppen nővé sminkelt androgün modellek alaposan feladják a leckét a földi halandóknak. A Life.hu utánajárt, kik is ők valójában.

A divatvilág modelljei nem elég, hogy egyre zsengébbek, de egyre véznábbak is. A kilátásba helyezett szabályok, melyek szerint a testtömegindexnek illő legalább leheletnyivel túllépnie az életveszélyes értéket, kispadra kerültek. A 1990-es évek nőiesen telt domborulatokkal megáldott modelljei mára egy letűnt kor ideáljai lettek, néhány túlélő kivételével. A modellszakma nagyöregjei előtt le a kalappal, ám a kifutók mégis hemzsegnek a két lábon járó ruhaakasztóktól, akik persze a legkevésbé sem vonják el a figyelmet a tervezői remekekről.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Andrej Pejic

A kifutók legújabb favoritja pedig a női nem totális kigúnyolásaként a hímnős ifjak. Az androgün kérdés régóta vitatott és egyben elhallgatott téma, mely a művészet és a divat világát mindig is lázban tartotta. A kóstoltatás ideje azonban lejárt. James Franco, Marc Jacobs és számtalan híresség vagy modell pártolt már át egy fotósorozat erejéig a másik nem oldalára, de ma már szép számmal akadnak olyanok, akik korántsem csak olykor-olykor vetemednek ilyesmire. Andrej Pejic, Stav Strahsko, Arizona Muse, vagy éppen Lea T, mind eme "díszes társaság" tagjai.

Egy Lea T művésznevű modell az egyik legkeresettebbje a kétneműség piacának. Leandro Cerezo néven született Brazíliában, az ismert futballsztár, Toninho Cerezo gyermekeként. Családjának igen korán feltűnt, hogy a kisfiúval valami nincs egészen rendben. Kamasz éveiben - jobb ötlet híján - már csak azért fohászkodtak, hogy gyermekük "csak" homoszexuális legyen, hiszen ez még mindig kisebb gond lett volna. Pechükre azonban fiuk végérvényesen átigazolt, mégpedig címlaplánnyá - hímvesszővel. Persze ez egyáltalán nem ment ilyen egyszerűen. Lea megismerkedett az olasz tervezővel, Riccardo Tiscivel, aki minduntalan arra biztatta, vállalja nőies vonásait, és térképezze fel ezt az oldalát is. Majd ő is vette rá először arra, hogy magas sarkút viseljen, na és persze ki tudja, még mi mindenre.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Lea T

A történet igazán akkor vált pikánssá, mikor a tervező a híres francia Givenchy divatház kreatív igazgatója lett. Idővel felvette Leát személyi asszisztensének, akinek aztán támasza és "pártfogója" is lett. Ma már Lea T nemcsak jobbkeze Riccardónak, de múzsája és a divatház egyik legismertebb modellje is. A francia Vogue-ban megjelent sokkoló képen meztelenül látjuk, amint kezével elég hanyagul takarja ki testének még hím tagját, míg a hormonkezeléseknek köszönhetően felsőteste, mellei meglepően formásak. Laza hajzuhatag, hibátlan kreol bőr, telt ajkak és feszes fenék - a fotó sokkoló. Nem hiába áll a kritikák kereszttüzében. Undorító, gyomorforgató, erkölcstelen és sátáni - hogy csak néhányat említsünk a képet ért jelzők közül. Mindeközben pedig a francia Vogue főszerkesztője, Carine Roitfeld, aki persze legendás a határokat feszegető anyagairól, tombol a "művészetet" korlátozni vágyók kirohanásai miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.