Esel-kelsz magassarkúban? 6 tipp a kecses modelljárásért

fashion week tippek magassarkú magazin stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magassarkúban járni sokszor nem könnyű feladat, sőt, egyes esetekben lehetetlen küldetésnek tűnhet. Ha te is szívesen hordanál kihívó lábbeliket, viszont képtelen vagy létezni bennük, ezek a tippek neked szólnak.

Eddz úgy, mint a modellek!

Ha hiszed, ha nem, a magas sarkú cipőkben való járás fejleszthető különböző tornagyakorlatokkal, melyeket akár a népszerű videómegosztókról is elsajátíthatsz. A cél a vádli, a boka és a lábfej erősítése, nyújtása, illetve ezen testrészek mozgástartományának növelése.

A megfelelő táplálkozással is sokat tehetsz azért, hogy minél tovább bírd a strapát: fogyassz magnéziumban, kalciumban, nátriumban és káliumban gazdag ételeket, vagy szedj táplálékkiegészítőket a görcsök és az izmok korai kimerülése ellen!

Törd be a lábbelit otthon!

Sajnos nem leszel a szomszédok kedvence, de egyszer-egyszer talán belefér, hogy óvatosan, halkan, de mászkálsz egy kicsit a lakásban az új szerzeményedben. Így kiderülhet, hol vannak az esetleges „súrlódási pontok" közted és a cipő között, hová kell bőrtapaszt, zselés betétet tenni, vagy szükséges-e tágítani a felsőrészt. Így nemcsak az új divatkiegészítőddel szoksz össze, hanem egyúttal a lábaidat is edzed.

Tanuld meg az alaplépéseket!

Járás közben először mindig a sarkadat tedd a talajra, utána jöhet a lábfejed többi része! Sajnos el kell fogadnod, hogy magassarkúban nehéz sietni: egyrészt kisebb lépésekre vagy csak képes bennük, másrészt a futás is nyilván nehezebb. Tehát mindig indulj el időben, ha olyan cipőt veszel fel, melyben bonyolultabb eljutni A pontból B-be!

Egyensúlyozz!

Amikor az ember lapostalpúban jár, hajlamos lehet kissé előredőlni a nagy sietségben, viszont ez sajnos nem működik magassarkúban. Húzd ki magad, dőlj kicsit hátrébb, mint szoktál és hagyd, hogy szabadon ringjon a csípőd!

Válassz megfelelő sarokmagasságot!

Ha nem vagy hozzászokva a tízcentis tűsarkakhoz, nem korrekt elvárnod magadtól, hogy rögtön szupermodellként tudj járni bennük. Inkább vegyél pár centivel alacsonyabb sarkú darabot, melyben akár egész nap komfortosan, magabiztosan tudsz funkcionálni, s ha ez már rutinból megy, emelheted a magasságot.

Próbálkozz a pántos lábbelikkel!

Sokszor a legnehezebb feladat a cipőben tartani a lábadat járás közben, pláne, ha annak kialakítása nem ideális számodra. Ennek úgy veheted elejét, hogy pántos darabokat választasz, hiszen azok plusz stabilitást biztosítanak a bokádnak és a lábfejednek, így levesznek egy kis terhet az izmaidról, ízületeidről.

Nyitókép: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.