A brit királyi család nőtagjai tudják: "jól öltözködni a jó modor egyik formája"

Katalin hercegné
Getty Images -
elegancia Kamilla királyné katalin hercegné brit királyi család öltözködés
Ha kíváncsiak vagyunk, mi az az időtlen elegancia, érdemes a királyi család ruhatárát alaposabban megnéznünk.

Tom Ford egyszer azt mondta: jól öltözködni a jó modor egyik formája. Nos, a brit királyi család ezt pontosan tudja és nap mint nap bizonyítják is viseleteikkel. Egészen biztos, hogy sosem túl- vagy alulöltözöttek, és hogy mindig kifogástalanul nézzenek ki, királyi szakértők is segítik őket. Miranda Holder a királyi család öltözködését vette górcső alá - írja az Express - és elemezte, hogy mit, mikor és miért hordanak a világ legnépszerűbb családjának nőtagjai. 

Gyémántok csak este vagy különleges alkalmakkor

Bár Katalin vagy Kamilla királyné bármikor viselhetne gyémántokat, ők úgy vélik, hogy ezek a pazar, csillogó ékszerek csak estére vagy különleges alkalomra valók. A napközbeni feladatokhoz a szerényebb gyöngyöket, zafírokat és fémeket részesíti előnyben, állami rendezvényeken azonban kitesznek magukért. 

KAMILLA királyné; III. KÁROLY
Különleges alkalmakkor nem csak megengedhető, de kívánatos is a feltűnőbb megjelenés. Forrás: MTI

Diszkrét ékszerek 

Nem véletlen, hogy se Katalin hercegnét, se Kamillát nem látjuk hosszú, lelógó fülbevalókat viselni, azt kifejezetten illetlenségnek és közönségesnek tartják. Akárcsak a néhai Erzsébet királynő, ők sem köteleződnek el egy-egy tervező mellett, az aktuális divat helyett örökérvényű, letisztult luxusesztétikát közvetítenek. Úgy vélik, a különböző márkákkal való szerződések maradjanak meg a modelleknek és a sztároknak. 

A brit uralkodó felesége az elmúlt hónapokban komoly stílusváltáson esett át. Az egykor vagány és merész darabokat viselő királyné manapság már a letisztult elegancia híve. Az öltözködési szakértők szerint ez főként azóta figyelhető meg, mióta tavaly májusban hivatalosan is megkoronázták. Íme, Kamilla hercegnő stílustippjei. 

Kevés fekete 

A fekete bár divatos szín, de mivel a gyász kifejezésére is használ, így azt a szomorú alkalmakra, mint például temetés,  tartogatják. 

katalin hercegné, gyász
A feketét a szomorú alkalmakra tartogatják. 
Forrás: MTI

Természetesen lehet a ruhájukban azért fekete szín, de inkább csak kiegészítő elemként.

Katalin hercegné
Katalin hercegné ruhája jól tükrözi a fekete beépítését az öltözködésbe. 
Forrás:  AFP

Semmi kihívó

A királyi család nőtagjait sosem látjuk mély dekoltázzsal vagy szuperminiben. Kinézetükkel is azt bizonyítják, hogy a szépség nem egyenlő azzal, hogy mindent megmutatunk magunkból.  A királyi gardrób felelősei aprólékosan ellenőrzik a ruhákat, kiemelten odafigyelnek arra, hogy a szoknyák legalább térdig érjenek. 

Katalin hercegnő, Vilmos herceg
Katalin hercegnő ruhája egyszerű, letisztult: tökéletesen megfelel a napközbeni viselet elvárásainak. 
Forrás: AFP

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.