Varázsolj tavaszt a négy fal közé: így frissítsd fel az otthonodat

tulipán, nő tavasz
Shutterstock/Copyright (c) 2018 Olena Chukhil/Shutterstock. No use without permission. - Olena Chukhil
megújulás színek a megújulás hete átrendezés otthon
Melegszik az idő, kint csicseregnek a madarak, és ezt az érzést a négy fal között is át szeretnénk élni. Ne késlekedj, varázsolj tavaszt a lakásban is! A megújulás hetére szuper ötleteket hoztunk az otthonod felfrissítéséhez. Egészen apró dolgokkal hatalmas változást érhetsz el!

1. Tavaszi nagytakarítás

Jó kezdet, ha alaposan kitakarítod a lakást. Ideje kimosni a párnahuzatokat, a függönyöket, lemosni az ablakokat, elpakolni a téli dekorációkat, és ha belefér, lomtalaníthatsz is. A tavaszi nagytakarítással kapcsolatban ebben a cikkben adtunk hasznos tippeket.  

ablak tisztítás,  hajcsavaró, takarítás
Jó kezdet, ha alaposan kitakarítod a lakást
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 VP Photo Studio/Shutterstock.  No use without permission.

2. Friss virágok és növények

Ideje tápoldatozni és átültetni a meglévő szobanövényeidet. Ha ezek rendben vannak, látogass el a piacra, és vegyél a zöldek mellé pár csodás, illatos virágot. Vigyél haza jácintot, nárciszt vagy krókuszt, így költözteted be igazán a tavasz!

3. Kényeztesd magad valami újjal

Nem kell nagy beruházásban gondolkodni, ha valamelyik kisebb bútorod, a fotel, a komód vagy az éjjeliszekrény már megkopott, akkor szerezz be egy újat. Egy színes szőnyeg is nagyon feldobhatja a teret, a kanapéd pedig új életet kaphat pár új diszpárnától.

4. Ne félj a színektől!

A tél elég szürke volt, így ideje egy kis színt vinni az otthonokba. Ha bátor vagy, vehetsz egy élénk kanapéhuzatot, vagy elviheted a kárpitoshoz a kedvenc foteledet. Minden térbe kell egy hangsúlyos darab! Ha inkább óvatos típus vagy, akkor fess át pár virágcserepet, vagy vásárolj egy színes terítőt, esetleg textilszalvétákat.

tavaszi dekoráció, színek, virág nárcisz
Ne félj a színektől!
Forrás: VOJTa Herout/Shutterstock

5. Rendezkedj!

Mozgasd át a bútorokat, variáld át a berendezést! Kezdd a kanapéval, először azt helyezd át, a többi utána már magától jön. Az új tér új energiákat hoz. Ha mégsem tetszik, nem veszítesz semmit, rendezz vissza mindent, legalább mozogtál egy kicsit.  

6. Tavaszi minták

Akassz a falra tavaszi virágokat és madarakat ábrázoló színes posztereket, grafikákat, szinte minden lakberendezési áruházban találhatsz szuper darabokat, de ha van egy kis időd és türelmed magad is csodás dolgokat készíthetsz, például virágos képeket kalapács segítségével. Az alábbi videóban mutatjuk, hogyan kell elkészíteni:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.