Új hollywoodi őrület a fénylő és egészséges tincsekért

hajápolás frizura sztárok argán olaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha kíváncsi vagy, vajon mi lehet Salma Hayek, Diane Kruger vagy Fergie csodásan csillogó hajzuhatagának a titka, ismerkedj meg a berber nők ősi kincsével, a marokkói olajjal.

Sivatagi elixír

A marokkói vagy argánolaj az egyik legkülönlegesebb zsiradék a földön, kivételes kozmetikai tulajdonságai miatt a hírességek előszeretettel használják a mindennapos hajápolásban.
Az egészséges haj jellemzője, hogy dús, fényes, selymes, a hajvégek épek, valamint a fejbőr nem száraz és nem zsíros. A nők egyik leggyakoribb problémája, hogy hajuk könnyen zsírosodik, a hajvégek töredezettek, a fejbőr viszket, korpásodik, és sokan szenvednek hajhullástól. Arról nem beszélve, hogy még egy jól vágott frizura is szárítás után gyorsan összeesik, és tartósságát a nők mindenféle szerekkel próbálják életben tartani, sokszor eredménytelenül. Ha szeretnél problémáidra egy tuti megoldást, próbáld ki te is a természet e különleges ajándékát.
Life-tipp: Ha Marokkóban vagy Tunéziában jársz, érdemes ott megvásárolnod az argánolajat, mert sokkal olcsóbb, mint itthon.

Istockphoto
Istockphoto

A folyékony arany

A berber nők már évszázadok óta borostyánsárga olajjal védik arcukat a széltől és a forró naptól, így mára az általuk használt argánolaj az egész világon népszerű szépségápolási szérummá vált. Az argánfa (Argania spinosa) egy több millió éve őshonos fa, mely egyedül Marokkó délnyugati részén, a Sous-völgy sziklás vidékén terem meg. Hagyományosan az olajat kézzel készítik. A helyi asszonyok összegyűjtik a fa termését, melyet meghámoznak, összetörnek, napon megszárítanak, majd a mandulákból kipréselik az értékes olajat.
Az argánolaj így tiszta, természetes eredetű, több mint 80%-ban tartalmaz értékes telítetlen zsírsavakat, fenolokat, karotint és olyan fontos növényi szterolokat, mint a schottenol vagy a spinasterol. Az argánolaj alfa-tokoferol tartalma kimagasló, mely az E-vitamin legértékesebb forrása.
Life-tipp: Kényeztesd fürtjeidet hetente egyszer éjszakai regeneráló pakolással, majd ébredés után mosd ki hajadból az olajat.

Istockphoto
Istockphoto

Kinek a haját lopnád el?



Hamísítatlan luxus a ragyogásért

Az antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban dús olaj megújítja a roncsolt haj szerkezetét, és visszaállítja a tincsek rugalmasságát, kezelhetőségét. Az olaj magas proteintartalma enyhíti a fejbőr irritációját, segít megakadályozni a tüszők gyulladását, és véd a környezet káros hatásaitól.
Mosás előtt kend be száraz, fénytelen tincseidet argánolajjal, töredezett hajszálak esetén pedig masszírozd be közvetlenül a hajvégekbe, majd negyed óráig hagyd fenn. Az ultrakönnyű kondicionáló formula nem ragad, intenzíven növeli a hajstruktúra nedvesség- és folyadéktartalmát, így puha, lágy és fényes látványt eredményez.
Life-tipp: Az olajat tárold sötét színű üvegben és hűvös helyen, így nem romlik meg, és állaga sem változik.

Istockphoto
Istockphoto

Zsíros hajra olaj?

Az argánolaj - bármilyen furcsa - csökkenti a faggyútermelést, óvja és hidratálja a haj struktúráját, így használható minden hajtípusra.
A marokkói olajból készült ápoló samponok és balzsamok a bennük lévő értékes tápanyagok miatt tökéletesen regenerálják a festett, színezett haj állagát és élénkítik a tónusokat. A termékek szulfát-, foszfát- és parabénmentesek, így nem okoznak bőrirritációt és allergiát sem.
Life-tipp: Ha nagyon zsíros a hajad, hígíthatod az argánolajat fele-fele arányban mandulaolajjal.

Milyen a pasik frizurája? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=cnGM903DBytBdjbF


L!FE Magazin - Minden nap a LifeNetwork televízió műsorán!



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Nő vagyok, és borotválom az arcomhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110128-borotvalkozo-nok.htmlSarka Kata: Hatalmas lett a cicim!http://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110128-sarka-kata-mellkisebbito-mutetre-keszul.htmlLady Gaga vér és sperma illatú parfümmel sokkolhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110128-lady-gaga-ver-es-sperma-illatu-parfumot-dob-piacra.html8 dolog, amivel garantáltan tönkreteszed a hajadhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110126-8-dolog-amivel-garantaltan-tonkreteszed-a-hajad.htmlTavaszváró újdonságok februárrahttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110131-tavaszvaro-ujdonsagok-februarra.htmlFehérneműk, amire minden nőnek szüksége vanhttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110127-fehernemuk-ami-minden-nonek-kell.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.