Íme a világ legdrágább táskája

arany ékszer táska gyémánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te viselnéd a világ legdrágább, drágakövekkel kirakott retiküljét, mely többszáz millió forintot ér?

A 2,35 millió fontot, azaz 756 millió forintot érő retikül a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legdrágább táskája. A csillogó kiegészítő tizennyolc karátos aranyból és 4517 darab - sárga, pink és színtelen - gyémántból készült. A mesés darabot tíz ember készítette 8800 órán keresztül.

REUTERS/Fadi Alassaad
REUTERS/Fadi Alassaad

"Az Ezeregy éjszaka tárcája" névre hallgató retikült Robert Mouawad tervezte, akinek nem ez a darab az első rekordkísérlete. 2003-ban a Victoria's Secret fehérneműcéggel együttműködve ő készítette el a világ legdrágább melltartóját, mely több mint kétmilliárd forintot ér - a fehérneműben annak idején Heidi Klum szupermodell pózolt.

Mouawad elmondta, hogy a táska elkészítésében a mesék és Seherezádé története inspirálta, így sikerült egy igazi, csodás darabot megterveznie. Angelina Jolie, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, Janet Jackson és Mariah Carey is rajonganak a tervező ékszereiért, mert odavannak az ízlésesen feltűnő darabokért.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.