Divatbotrányok: Elhízott lúzer srácból pillanatok alatt szexszimbólum lett Marc Jacobs

fashion week a nap cikke drog Marc Jacobs elvonókúra fogyókúra átalakulás botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marc Jacobs, a Louis Vuitton kreatív igazgatójának átváltozása igazán botrányosra sikerült - hogy botrányosan jóra vagy rosszra, azt döntse el mindenki maga. Az azonban biztos, hogy a divattervező az elhízott geekből szinte pillanatok alatt adonisszá transzformálódott.

Tipp! Vásárolj akciósan és próbálj a fotelből! Hétről hétre új árengedményekkel vár a Lifefashion.hu!



Hogy mi vehette rá a rút kiskacsát arra, hogy szépséges hattyúvá változzon, sokan találgatták. A tervező a mai napig egészségügyi okokra hivatkozik, de valószínűleg az is közrejátszott átváltozásában, hogy 2000-ben, drog- és alkoholfogyasztásának csúcspontján, üzlettársa, Robert Duffy berángatta a legjobbnak ítélt rehabilitációs klinikára. Persze itt még korántsem volt vége a történetnek, hiszen a tervező, bármennyire is próbálta tartani magát, 2007-ig azért még bele-belefutott tivornyákba.

AFP
AFP

Ebben az évben azoban egy újabb rehabkúra kövekezett, amit követően nekiállt keményen diétázni és edzeni, hogy aztán 2007 júniusában, a párizsi bemutatón leessen mindenki álla. Az addig "lúzer srácnak" kinéző Jacobs fess úriemberként lépett a kifutóra. A médiában és az interneten futótűzként terjedtek az "előtte-utána" fotók, jól illusztrálva az átalakulást. A divattervező végre megjelenésében is képviselte a világ egyik legismertebb luxusmárkáját.

Persze voltak és vannak olyanok is, akiknek szimpatikusabb volt a sarokban megbújó, stúdióját el nem hagyó, szerény férfi, mint a testével hivalkodó pojáca. Mindenesetre számára most sokkal színesebb a világ, büszkén vonul pasijával a tengerparton vagy éppen a vörös szőnyegen, sőt! Önbizalma olyannyira megduzzadt, hogy attól sem idegenkedik, hogy saját testével adja el termékeit. Saját nevével fémjelzett divatházának egyik, egy parfümhöz készült kampányfotóján például meztelenül pózol.

Persze Marc Jacobst sem kerülhették el a további nagy botrányok, még ha nem is közvetlenül a személyéhez köthetők. 2011-ben például az a Robert Duffy került kellemetlen helyzetbe, aki tíz évvel korábban majdnem a szó szoros értelmében megmentette a tervező életét. A Marc Jacobs márka igazgatóját egyik volt dolgozója perelte be azt állítva, hogy alkalmazottjait arra kényszerítette, rúdtáncoljanak neki. Továbbá azt is elárulta, hogy homoszexuális pornóképekkel dekorálja irodáját, kellemetlen helyzetbe hozva mindenkit, aki belép azon az ajtón, a cég pedig nem mentes a diszkriminációtól sem. Ez azonban közel sem volt elég arra az évre. Röviddel a nagy bemutató előtt a teljes 2012-es tavaszi-nyári kollekció eltűnt egy teherautóból Londonból.

AFP
AFP

Mindez ráadásul azután történt, hogy Angliában a Reklámügyi Hatóság betiltotta egyik parfümjének reklámját, amelyen az akkor mindössze 17 éves Dakota Fanning túlfűtött erotikus pózban tetszeleg. Ez már sértette a viktoriánus erkölcsökön nevelkedett britek jóérzését. Úgy vélték, hogy Fanning túl gyermeki a fotón, a combjai között tartott hatalmas parfümös üveg pedig túlságosan kihívó. Jacobs reakciója sem segített az ügyön; azt nyilatkozta, hogy azért választotta a 17 éves színésznőt, mert számára ma ő testesíti meg Lolitát. Nem mindenki értette a felháborodás okát, a parfümöt forgalmazó cég semmiképpen sem találta illetlennek a képet, habár azt elismerte, hogy provokatív.

AFP
AFP

Marc Jacobst azonban egyik botrány sem akadályozta meg abban, hogy élvezze az életet. Továbbra is sikert sikerre halmoz, a bulvársajtó tele van szerelmi életének apró mozzanataival. Ez év áprilisában pedig a legnagyobb boldogságban ünnepelte 49. születésnapját pornós kedvesével, a 24 éves Harry Louiszal.

Divatbotrányok: 15 éve gyilkolták meg Gianni Versacéthttp://www.life.hu/legytrendi/20120712-divatbotranyok-15-eve-gyilkoltak-meg-a-hires-divattervezot-gianni-versacet.htmlDivatbotrányok: Hitler szabójahttp://www.life.hu/legytrendi/20120706-divatbotranyok-hitler-szaboja-hugo-boss.htmlAggasztóan sovány! Iszonyúan lefogyott a botrányos életű magyar playmate - Fotóhttp://www.life.hu/szepulj/20120711-iszonyuan-lefogyott-keleti-gyorgyi-durva-foto.htmlHihetetlen a hasonlóság a két színésznő között - Az elhunyt dívát utánozza a botrányos sztárhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120705-nagyon-hasonlit-egymasra-liz-taylor-es-lindsay-lohan.htmlRihanna mindent megmutat - a legbotrányosabb fotókhttp://www.life.hu/life/galeria/20120625-rihanna-mindent-megmutat-a-legbotranyosabb-twitter-fotok.html5 válogatott Eb-botrányhttp://www.life.hu/legykepben/20120621-5-valogatott-ebbotrany-villantasok-botrany-kivalo-gomberzek-lathatatlan-forronadrag.htmlEz lenne a trend? Botrányosan festett Michelle Harperhttp://www.life.hu/legytrendi/20120606-ez-lenne-a-trend-botranyosan-festett-michelle-harper.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.