divattervező modell milliomos blogger szépség ékszer gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dekoratívnak lenni az egyik legnagyobb üzleti lehetőség, még akkor is, ha csak iskolásokról van szó: a Life.hu összegyűjtötte azokat a gyerekeket, akik már most többet tudnak a szépség és a pénz világáról, mint a felnőttek - akad köztük hatéves milliomos is.

Isabella hatévesen már milliomos

A hatéves Isabella Barrett a szépségversenyek világát az üzletre cserélte, s nem is járt rosszul. Az élő Barbie babaként pózoló kislány tavaly már megkereste az első millióját: ékszereket és kozmetikumokat forgalmaz, természetesen egyelőre édesanyja segítségével. Az ötlet még a szépségversenyek világából származik: Isabelláék minden győzelem után a címet egy karkötőre tették, ez volt a kislány kabalája. Az ékszer aztán többeknek is megtetszett, így indult el Isabella saját vállalkozása - és a Glitzy Girls márka. A pénzügyeken kívül, melyet a cég kiötlője és alapítója, azaz a kislány édesanyja kezel, a legtöbb dologban Isa dönthet: "Tök buli. Én vagyok a főnök" - lelkendezett kivételes helyzetéről egy interjúban.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tavi Gevinson, a különc divatblogger

Egészen más stílust képvisel a megfejthetetlenül népszerű kamasz lány, Tavi. The Style Rookie elnevezésű blogjával már 12 évesen is hatalmas sikereket ért el, de az azóta kamasszá cseperedett Tavi mára New York-i kávéházakba jár üzleti találkozókra, és nem kezdődik el úgy divathét, hogy ő ne ülne a közönség első sorában. Többek között szerepelt a Pop és a Love Magazin címlapján, ír a Teen Vogue-nak és a Harper's Bazaarnak, utánozhatatlan stílussal bírálja egyik legnagyobb konkurenciáját, a Seventeen magazint, és olyan hírességekkel pózol, mint Gwen Stefani, Anna Wintour vagy Marc Jacobs. Három évvel ezelőtt elindította saját online magazinját, amely hat napon belül egymillió oldalletöltéssel szintén hatalmas sikert aratott. A különc öltözködéséről is ismert szerzőnek már könyvformában kinyomtatott blogbejegyzései is megvásárolhatók - s Tavi még mindig csak 16 éves.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tavi az elmúlt években

Ophelia Horton 12 évesen a divatról fecseg

Tavinak hamarosan konkurense akadt: Ophelia Horton még csak 12 éves, de nagy öntudattal nevezi magát feministának, fotósnak és fashionista újoncnak. A dél-londoni divatblogger Who's that Girl blogjára havonta 35.000 ember kattint, így már az angol sajtó is cikkezik róla. Mindeközben Ophelia az iskola, a házi feladatok, a cselló-, a tánc- és az úszásórák közt zsonglőrködik, esténként pedig divatoldalakat nézeget, és a blogját frissíti. A kisebb feltűnési viszketegségben szenvedő Ophelia azt mondja, csupán egyetlen ember véleménye érdekli divatügyben: Tavi Gevinsoné.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Romeo Beckham 10 évesen modellkedik

Nem csak kislányok használhatják ki adottságaikat: anyjának saját brandje van, apja szinte az összes mérvadó divatház kampányában részt vett már, így nem csoda, ha a csibészesen jóképű kis Romeo is szülei nyomdokaiba lépett. Igaz, még csak tízéves, de a modellkedést nem lehet elég korán elkezdeni: Romeo az egyik legimpozánsabb angol márka 2013-as kollekciójának arca lett. Ezzel együtt nem ő az egyetlen sztárgyerek, aki korán a kamerák elé állt: Jennifer Lopez ikrei két évvel ezelőtt vettek részt egy Gucci-kampány fotózásán, Cindy Crawford lánya tízévesen modellkedik, Anna Nicole Smith lánya pedig csupán hatéves volt, mikor a Guess gyermekruháit népszerűsítette.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kétévesen már a körmét festette a világ legfiatalabb divattervezője

A 11 éves Cecilia Cassini nem modellkedéssel keresi kenyerét, hanem a divatot formálja: saját ruházati márkája van, és többek közt már Miley Cyrus is viselte az egyik ruháját. Az önbizalomban bővelkedő, bizarrul felnőttesen viselkedő kislány az Egyesült Államok legfiatalabb divattervezőjének vallja magát, s napjai tetemes részét a ruhák tervezése és varrása teszi ki: már hatévesen megvarrta első költeményét, tízévesen pedig már ismertté is vált. Azóta már a bemutatóknál tart, de online butikot is üzemeltet, emellett pedig jótékonykodik.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a StílusZsarut a Facebookon!


A StílusZsaru mindig figyel és rajta tartja a szemét a sztárokon és stílusikonokon, valamint azok ruháin is. Követi a legdurvább stílusbakikat és elkalauzol a divat világába.




A kivitől ragyog a legszebben a bőröd!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130325-napi-harom-adag-zoldseg-es-gyumolcs-fogyasztasa-ugyanazt-az-egeszseges.htmlÖltözz tavasztündérnek! - Heti szépségmustrahttp://www.life.hu/szepulj/20130322-divat-es-smink-a-heti-szepsegmustrajaban-szerepel-kate-upton-palvin.htmlCsodás hajvíz a ragyogó tincsekérthttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130321-hogyan-legyek-jo-no-hajviz-keszitese-otthon-citrombol-csalanbol-almaecetbol.htmlMiért félnek a magyar nők az élénk rúzstól?http://www.life.hu/szepulj/smink/20130322-miert-felnek-a-magyar-nok-az-elenk-ruzstol.htmlMindent a sminktetkókrólhttp://www.life.hu/szepulj/20130321-a-sminktetovalasok-veszelyeirol-es-az-eltuntetesrol-pintes-andrea-szakertonk-mesel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.