Lindsay Lohan modell Kerekes Vica szeplő szexi Erin Heatherton Twiggy szépség szexepil bőrhiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világos színű hajhoz gyakran társul szeplő akár csak az arcon, akár az egész testen. Ahelyett, hogy mániákusan eltüntetnéd őket - bár erre is megvannak a módszerek -, inkább nézd meg, milyen büszkén viselik pöttyeiket a hírességek!

A legszebb szeplős hírességek

Míg hazánkban sok kislányt még a mai napig csúfolnak szeplői miatt, és egyenesen szépséghibának bélyegzik, addig több északi kultúrában ugyanezt a szexepil részének tekintik. Az egyik legszebb magyar színésznőt és modellt, Kerekes Vicát is furcsának tartották gyerekkorában szeplői miatt.

Kerekes Vica

A szlovákiai magyar színésznő, aki a 2013-as cseh Pirelli-naptárban is megmutatta bájait, különleges, vörös hajával és szeplőivel óvodás és iskolásként a kíváncsi tekintetek kereszttüzében élt. Kamaszkorában még szégyellte is a pöttyeit, és arról ábrándozott, bárcsak egy reggel úgy ébredne, hogy eltűntek - szerencsére ez nem történt meg, s ma már Vica is büszke megjelenésére.

Forrás: Facebook/Kerekes Vica
Forrás: Facebook/Kerekes Vica

Hiába próbálták eltüntenti, Twiggy is szeplős volt

A hatvanas évek sztármodellje szeplőivel együtt vált ikonná: bár rengeteg képen fedi vastag alapozó a foltokat, az igazán átütő fotókon a világ első szupermodelljén bizony azok a pajkos szeplők is látszanak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Lindsay Lohannek is jól állnak a szeplők

A botrányairól híres Lindsay Lohannak tulajdonképpen az egész testét szeplők borítják. Ennek ellenére cseppet sem szégyellős, s rendszeresen mutatja meg csupasz bőrfelületeit a fotósoknak, legutóbb például bugyit, combot - és persze szeplőket - villantott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Anne V, a gyönyörű orosz modell a Die Hardban mutogathatta a szeplőit

Az Anne V néven ismertté vált orosz származású szupermodell, Anna Vjalicina szeplősen is szerepet kapott a Drágán add az életed ötödik részében - annak ellenére, hogy a képek alapján Lindsay-hez hasonlóan neki is szeplős az egész teste.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Erin Heatherton szeplői Leonardo DiCapriónak is bejönnek

A smink nélkül is gyönyörű Erin Heatherton modell nemcsak kivételes alakjával hívja fel magára a figyelmet, de szeplői ellenére olyan hírességet ismerhet testközelből, mint Leonardo DiCaprio. A Victoria's Secret topmodellje a rengeteg vékony, szőke lány közül pont édes szeplőivel tűnik ki, bár azt nem tudjuk, Leo épp ezért kezdett-e vele - igaz, rövid - viszonyt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nem csak a modelleknek áll jól!

Nem csak sztároknak állnak jól a szeplők, sőt: korábbi Átalakítunk sorozatunk főszereplőjének, a vörös hajú Anitának a szeplők kifejezetten hozzájárulnak különleges megjelenéséhez - Nánási Pál fotós ki is hozta belőle a legtöbbet, a 19 éves lány csak úgy ragyog a képeken.

Fotó: Nánási Pál
Fotó: Nánási Pál

A nap csókjai

A kis foltok a nők egy részénél csak a nyári napsütés hatására jönnek elő, de szép számmal akadnak olyanok is, akik télen-nyáron szeplősek. A pöttyök a bőrben található barna bőrfesték, a melanin egyenetlen eloszlása miatt alakulnak ki. Ez a festéktermelés azonban nemcsak a naptól, de hormonháztartásunktól, idegi működésünktől és májműködésünktől is függ - a terhesség vagy fogamzásgátló tabletta szedése is befolyásolhatja. Idősebb nőknél a mellkas, a kézfej vagy az arc pöttyösödése a klimax körüli hormonváltozások miatt is előfordulhat, de a cukorbetegségre szedett gyógyszerek is beleszólhatnak a szeplősödésbe. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kis pöttyök betegség jelei lennének, s azt sem, hogy mindenáron meg kéne szabadulni tőlük. Rengeteg férfi ugyanis egyenesen odavan a szeplőkért, de szinte nincs is olyan nő, akinek a kis foltok ne adnának egy különleges karaktert - ha ennek ellenére mégis megszabadulnál a nap csókjaitól, számtalan kezelés közül választhatsz.

Végleges halványítás

Ha végleges elhalványításon gondolkodsz, akkor érdemes bőrgyógyásszal megbeszélni a lehetőségeket, de a fényvédelemre minden esetben oda kell figyelned, hiszen minél több napfény éri a bőröd, annál több pöttyre számíthatsz. Olvasd el a Life.hu szakértője, Kaszab Csilla mit javasol!

Házi praktikák - néhány otthoni pakolás is eredményes lehet

Ciromlé és retek

Egy citrom levét facsard ki, márts bele egy vattapamacsot, és tedd a szeplős területre öt percre - érzékeny, száraz, sérült bőr esetén viszont inkább csak óvatosan próbálkozz. Ha nem irritálja a bőrödet, naponta egyszer-kétszer, heteken át alkalmazva halványíthat a szeplőkön, ahogy a retek is. Sózott levét régóta használják a kis pöttyök ellen - ugyanazzal a vattapamacsos módszerrel alkalmazhatod.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Pitypang

A gyermekláncfű szárában található nedv is hatásos lehet: a májfoltokat és a szeplőket is halványítja, de az érzékenyebb bőrűeket ez is irritálhatja, így először csak kis helyen, óvatosan próbálkozz. Ötven grammnyi pitypangvirágot tegyél fel főni egy liter hideg vízbe, majd ha forr, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Fél óránál tovább azonban ne hagyd állni, szűrd le egy sötét üvegbe, majd naponta kétszer ecseteld vele a szeplőket.

Fehérítő krémek

Ha a népi módszereket nem érzed elég erősnek, próbálkozhatsz a drogériákban kapható fehérítő hatású krémekkel is: igaz, hogy jóval drágábbak, mint a citrom vagy a pitypang, de olykor lényegesen hatásosabbak.

Lézeres halványítás

A szeplőket okozó melanin elnyeli a lézerfényt, s megfelelő technikával lebontható, így a lézeres bőrkezelés az egyik leghatékonyabb és legtartósabb módszer, ami megszabadít a pöttyöktől. Az eredményért azonban a legtöbb helyen igen borsos árat kérnek.

Így lehet 8 perc alatt éveket fiatalodni!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130321-reggeli-8-perces-smink.htmlCsernus: Így lesz a kisegérből csodanő!http://www.life.hu/szepulj/20130321-kisegerbol-csodano-csernus-szerint-csupan-dontes-kerdese-az-onbizalom.htmlHalle Berry lábai között is parfümillat vanhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20130408-szokatlan-szepsegpratkikak-sztaroktol-vorosboros-furdo-drakulaterapia-kigyomeregszerum-baranyemberio-sejtekbol-keszult.htmlCsábíts te is pókszempillákkal!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130327-a-pokszempilla-az-uj-trend-keszits-te-is-magadnak-.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.