ránctalanítás szépségápolás gyümölcs avokádó arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zöld gyümölcs vitaminokban, fehérjében, rézben, rostokban és a szervezetünknek előnyös egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag. Ez a szuperélelmiszer csökkenti a koleszterinszintet, javítja a látást és az emésztést. Azt azonban nem sokan tudják, hogy a gyümölcs a szépségápolásban is felhasználható.

Inkább ennéd az avokádót? Íme egy isteni recept!

A gyümölcs húsának pépesítésével néhány pillanat alatt elkészítheted a haj és a bőr egészségét javító házi receptet. Íme négy olyan módszer, amivel beillesztheted az avokádót a szépségápolási rutinodba.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Hidratálj!

Az avokádóban lévő természetes olajok mélyen behatolnak a bőrbe, elősegítik annak felpuhítását, és hidratálják a száraz, pikkelyes foltokat. Csak el kell kenni a testen, 10-15 percig rajta hagyni, majd langyos zuhannyal vagy fürdővízzel leöblíteni, és finoman szárazra itatni a bőrt.

Leégés ellen

Szuper érzés a gondtalan napozás a strandon egészen addig, amíg másnap reggel észre nem veszed a fájdalmas leégést. A vörös bőr és az irritáció enyhítése érdekében kend az avokádót közvetlenül az érintett bőrfelületre. Meglásd, csodákat tesz majd!

Kend az arcodra!

Sokan irigylik Cate Blanchett szinte hibátlan arcbőrét, de csak kevesen tudják megvásárolni a színésznő kedvenc bőrápoló krémjét, az SK-II-t. Néhány száz forintból azonban már megvehetsz egy avokádót, amiből némi mézzel és joghurttal könnyen kikeverhetsz egy antioxidánsokban és aminosavakban gazdag arcpakolást, ezzel pedig csökkentheted a finom ráncokat, a szarkalábakat és az öregedés egyéb jeleit. A száraz arcbőr ujjászületik ettől a gyümölcstől, és az elhalt hámsejtek hatékony eltávolításával visszakaphatod.az arc fiatalos ragyogását.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Ápold a hajad!

Avokádóból, olívaolajból és tojásból kiváló hajpakolást is készíthetsz. Igaz, a keverék meglehetősen ragacsos, de nem fogod megbánni, miután a kezelést követően meglátod a kivételesen lágy és fénylő tincseket.

Mesés menyasszonyi frizura 10 perc alatthttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130730-hogyan-legyek-jo-no-eskuvoi-frizura.html56 évesen is bombázó a szexszimbólumhttp://www.life.hu/szepulj/20130801-lifenight-bo-derek-a-nyolcvanas-evek-szexszimboluma-a-bombano-szinesznoje.htmlSharon Stone érzékien akar megöregednihttp://www.life.hu/szepulj/20130801-lifenight-sharon-stone-a-plasztikai-mutetekrol-es-az-oregedesrol-vallott.htmlPakisztánba költözött volna Diana hercegnőhttp://www.life.hu/szepulj/20130801-diana-walesi-hercegno-meg-pakinsztanba-is-elkoltozott-volna-szivsebesz-szerelme.htmlJónő blog: öltözz hippilánynak a fesztiválon!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130730-jono-blog-meg-mindig-meno-a-hippidivat-a-fesztivalokon.htmlGyönyörű smink nélkül Kim Basingerhttp://www.life.hu/szepulj/20130730-kim-basinger-amerikai-szineszno-gyonyoru-smink-nelkul.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.