Milyen napszemüveget viselj az arctípusodhoz? A stylist elárulja

fashion week napszemüveg stílus stylist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Találd meg a tökéletes napszemüveget az idei szezonra! Fogadd meg stylistunk tanácsait, és hódíts az ideális fazonban.

Lassan indulnál nyaralni, de nem találtál még rá az igazira? Frissítenéd a megszokott nyári ruhatárad, de nem tudod, milyen fazon áll jól? Ismerd meg az arctípusodat, és válogass a hozzád leginkább illő modellek közül! Szemes Nóra személyi stylist és stílustanácsadó segít, hogy könnyebben kiigazodj az idei divatdarabok között, és rálelj a nyári legjobb barátodra.

1. Szív alakú arc

A szív alakú arcot a széles homlok, a keskeny áll és állcsont, illetve a magas arccsont jellemzi. Az egyik legirigyeltebb arctípus lett az idei szezonra, hiszen neki áll legjobban a trendi cicakeret. A karakteres állcsont mellé ideális választásnak bizonyulnak a felül szélesebb, alul keskenyebb fazonok. Mindenképpen kerek lencsét válassz, lehetőleg egyenes felsőrésszel.

1. Mango, 3.995 Ft, 2. Bershka, 2.995 Ft, 3. H&M, 2.990 Ft, 4. H&M, 1.790 Ft, 5. Pull&Bear, 2.990 Ft

A stylist extra tippje

A harmonikus megjelenés érdekében kerüld a nehéz kereteket, illetve a túlzott geometriai formákat.

2. Kerek arc

A kerek típusnál az arc legszélesebb része az orca, melynek hossza nagyjából megegyezik a homlok és az áll közötti résszel. A vonások általában lágyan íveltek, ezért érdemes egy karakteresebb napszemüveget választanod. Szerencsére az idei szezonban is számos szögletes, aszimmetrikus darabot találsz a boltok polcain. Kiváló választás lehet a mindig trendi aviátor fazon, illetve a felül szélesebb, alul keskenyebb keretek.

1. Bershka, 2.995 Ft, 2. Mango, 3.995 Ft, 3. Pull&Bear, 2.995 Ft, 4. Six, 12.95 euró, 5. H&M, 1.790 Ft

A stylist extra tippje

A John Lennon-féle kör alakú szemüvegeket és a nagyon szögletes típusokat nem neked találták ki.

3. Ovális arc

Az ovális arctípus az egyik legszerencsésebb, hiszen szinte minden napszemüvegkeret jól áll neki. Az arc tökéletesen arányos: a keskeny homlok és állkapocs mellé magas arccsont párosul. Remek választásnak bizonyulnak a légyszemüvegek, illetve a túlméretezett lencsék. Érdemes a vékony keretek között nézelődnöd, amivel kiemelheted a formás állcsontodat. Az íves híd és a kerek lencse mellett is leteheted a voksodat.

1. Mango, 2.795 Ft, 2. Massimo Dutti, 19.995 Ft, 3. Parfois, 5.995 Ft, 4. Six, 9.95 euró, 5. Mango, 4.995 Ft

A stylist extra tippje

Az egyenes, aviátor fazonokat érdemes mellőznöd.

4. Szögletes arc

A szögletes arcnál a határozott állcsont mellé szélesebb homlok párosul. Az arányos vonásokat a kerek fazonok emelik ki leginkább, ezért érdemes olyan típust választanod, ahol a szemüveglencsék teteje magasabban helyezkedik el az orron található hídnál. A kerekded formákkal és a minimalista keretekkel finomíthatóak a szigorú vonások.

1. Mango, 4.595 Ft, 2. Parfois, 2.995 Ft, 3. Stradivarius, 1.995 Ft, 4. Massimo Dutti, 19.995 Ft, 5. Bershka, 2.995 Ft

A stylist extra tippje

Kerüld a mostanában népszerű cica és légy fazonokat!

Napszemüvegek, ahogy a sztárok viselik - Lesd el a trükköket!http://www.life.hu/trend/20140610-napszemuvegek-ahogy-a-sztarok-viselik-divatos-es-trendi-fazonok.htmlKlasszikus, merész, extravagáns? Nem tudsz dönteni a 2014-es trenddarabok közül? Ismerd meg a szezon kedvenceit, inspirálódj a sztároktól!TrendOrigoFarmersort és maxiruha - fesztiválozz világsztár-módra!http://www.life.hu/trend/20140701-fesztivalszezon-igy-oltozz-fel-ha-fesztivalra-mesz-lesd-el-alessandra-ambrosio-kendall-jenner.htmlJúlius elején már itthon is beindul a fesztiválszezon, a világsztárok azonban már kibulizták magukat a Coachella és a Glastonbury koncertjei alatt. Ha tanácstalan vagy, mit viselj a Volton vagy a Balaton Soundon, lesd el a hírességek trükkjeit - ők így rakják össze a fesztiválszetteket. TrendNem nehéz, mégis nagyon mutatós - készíts fesztiválmanikűrt!http://www.life.hu/trend/20140624-manikur-fesztivalra-szuper-divatos-es-trendi-igy-keszitheted-el.htmlItt a nyár, és vele együtt a fesztiválszezon. A szikrázó napsütés, jó zenék, vidám forgatag garantált, ezért is imádjuk annyira! Mivel ilyenkor nem cipeljük magunkkal a fél gardróbunkat, célszerű olyan manikűrt készíteni, amihez szinte bármilyen ruhát viselhetsz, remek lesz az összhatás. Egy színes, vidám lakkozás szuper kiegészítője lehet bármilyen fesztiválszettnek - mutatom is az idei kedvencemet! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.