Egészséges és különböző kinézetű modelleket szeretne látni a legendás divattervező

Forrás: AFP -
divattervező modell Divathét New York-i divathét egészség Diane Von Furstenberg New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány nap múlva kezdődik a divatvilág egyik legnagyobb eseménye, a New York-i divathét. Ha Diane Von Furstenbergen múlna, nem egyforma kinézetű, vékony modellek vonulnának a kifutón, hanem minél színesebb lenne a felhozatal. 

A legendás divattervező, aki az amerikai divattervezők szövetségének elnöke is, kedden szólította fel levélben a designereket, hogy egészséges és különböző kinézetű modelleket vonultassanak a New York-i kifutón.

Forrás: AFP

"Ne feledjük, a szépség egészség, és az egészség szépség. Fontos, hogy tudjuk, a szépség pont a különbözőségben rejlik. Ezt az üzenetet el kell terjeszteni a világban" - írja a divatguru levelében.

A New York-i divathét

Ha érdekelnek a trendek, kövesd figyelemmel a New York-i divathetet február 12-19. között! A tavalyi rendezvényről ITT olvashatsz!

Ezen kívül azt is állítja, a 16 év alatti modellek túl fiatalok a divathét kifutójához, és szeretné, ha mások is így gondolnák. Diane Von Furstenberg szerint figyelembe kell venni a fiatal lányok érzelmi és fizikai jólétét, a divathét megterhelő lenne a számukra.

A CFDA oldalán elolvashatod a teljes levelet.

A tavalyi divathéten sem volt minden modell csont és bőr, de annál több világsztár volt látható a közönség soraiban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.