Soha többé töredezett körmök - 8 tipp, amit imádni fogsz!

Forrás: Thinkstock -
körömápolás manikűr szépség ápolás köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kezek az első dolgok között szerepelnek, ha megjelenésről van szó, sőt, ha randira mész, sok férfi a kezeidet nézi meg először. A töredezett, elvékonyodott, esetleg elszíneződött körmök nem a legszebb látványt nyújtják, ezért fogadd meg tanácsainkat, és garantáltan átmész a kézteszten!

Elő az A-vitaminnal!

Akár a körmödre kened, akár kapszula formában veszed be, az A-vitamin csodát tesz a körmökkel. Kend be vastagon A-vitamin-olajjal a körmeidet, vegyél fel egy cérnakesztyűt, és hagyd, hogy beszívódjon.

Mindig használj alaplakkot!

Ha közvetlenül a körmödre viszed fel a lakkot, hamar elszíneződik, és töredezni is fog. Mindig kezdd a lakkozást alaplakkal, és arra jöhet a színes réteg.

Egyél olajos magvakat!

A mandula, dió, mogyoró jót tesznek a körmeidnek és a hajadnak is. Fogyassz napi 10 szemet belőlük!

Pótold a vasat!

A cink- és vashiány okozhatja a repedezést. Ha fehér csíkok is megjelennek a körmödön a töredezettség mellett, az vitaminhiányt is jelezhet, olyankor rád fér egy multivitaminkúra.

Forrás: Thinkstock

Hidratálj!

Meglepően hangzik, de ha nem iszol elég vizet, és nem hidratálod megfelelően a bőrödet, biztosan töredezni kezd. Igyál annyi vizet, amennyit csak tudsz!

Így lakkozz 2015-ben!

Eláruljuk az idei tavasz lakktrendjeit. Tudd meg, mit kell a körmödre kenned!

Bánj kesztyűs kézzel a körmökkel!

Ha takarítasz, húzz gumikesztyűt, ugyanis a tisztítószerek kifejezetten rosszat tesznek a bőrödnek és a körmeidnek.

Life.hu tipp

Takarítás vegyszermentesen? Nem is hinnéd, milyen szuper és filléres módszerekkel varázsolhatod tisztává az egész lakást, méghozzá tisztítószerek nélkül. Kedvenc trükkjeinkért kattints IDE!

Forrás: Thinkstock

Válaszd az üvegreszelőt!

A legjobb, ha üvegből készült körömreszelővel formázod a körmeidet. Amellett, hogy nagyon szép munkát végezhetsz az üvegreszelőkkel, kíméled a körmeidet is.

Kollagénre fel!

A körmök legjobb barátja a kollagén. Kend be őket kollagén-folyadékkal vagy paraffinnal, a hatás garantált.

Ezeket próbáld ki mindenképp!

Ha a körmök már rendben vannak, jöhet a test többi része. Ha szeretnéd megtudni, miket érdemes kipróbálnod, olvasd el ITT!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.