Rúzs apró ajkakon - miért ne? Ravasz trükkök Larion Oscar sminkmestertől

Forrás: Thinkstock -
rúzs smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Odáig vagy a mámorítóan szép tavaszi rúzsokért, ám túl picinek gondolod az ajkaidat ahhoz, hogy ilyesmit bevállalj? Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan viselheted mégis kedvenc tavaszi színeidet – lesd el a profi trükkjeit!

Gondoltad volna, hogy senkinek sem szimmetrikus az ajka, sőt van, akinél látványos ez az eltérés? Persze azért nem kell lemondani az élénk színekről – egy ajakkontúr-ceruza csodákra képes, ezzel az eszközzel ugyanis sokkal dúsabb ajkakat varázsolhatsz magadnak!

Forrás: Thinkstock

A bőr egységesítéskor tegyél egy kevés alapozót vékonyan az ajkaidra, így a korrigálás tartósabb és eredményesebb lesz. Egy bőrszínű ceruzával rajzold meg a kívánt formát, ez a trükk optikailag nagyítja az ajkaidat. Majd bármilyen trendi árnyalatot válassz kedvedre, de ügyelj arra, hogy az ajakkontúr-ceruza és a rúzs színe harmonizáljon. A korábban a bőrszínnel kialakított kontúr belső felén húzd meg a kedvenc színeddel az élénkebb körvonalat.

Arra figyelj, hogy a ceruza hegyes legyen, akkor tudsz szép kontúrt kialakítani. Kezdd a felső ajak közepétől (Cupido-ív), majd az alsó ajak közepénél húzz egy egyenes vonalat. A középső vonaltól haladj szimmetrikusan az ajak kontúrján az ajak sarkáig. Majd a színes kontúrt egy ecset segítségével satírozd az ajak közepe felé szép átmenettel. Ezután töltsd fel ajkadat a választott rúzzsal.

Óvatosan a sötét színekkel!

Ha keskeny az ajkad, kerüld a túl sötét árnyalatú rúzsokat, mert azok még jobban keskenyítenek. Válassz világos színt és fényes textúrákat, mert azok optikailag teltebbnek mutatják ajkaidat. Az ajakvonalon túl rajzolj egy ceruzavastagságnyi kontúrt, majd ecsettel satírozd be az ajak közepe felé a színt szép átmenettel. Ez után az ajak közepébe tegyél három-négy harmonizáló árnyalattal világosabb színt, szépen satírozd össze. De tehetsz magasfényű szájfényt is. Ha ezt a megoldást kedveled jobban, ügyelj arra, hogy a szájfényt kend a kontúrszélekre is, hogy természetes hatású legyen a végeredmény.

Forrás: Thinkstock

Life.hu-tipp

Milyen színű rúzs illik a bőrtípusodhoz? Korábban ITT már megmutattuk, milyen árnyalatok között érdemes keresgélned.

Csak természetesen!

Még egy trükk, hogy teltebbek legyenek az ajkaid: válassz az arcszíneddel harmonizáló árnyalatú ajakrúzst. A kontúrceruzával az ajak külső peremén kontúrozz. Érdemes a Cupido-ívnél, azaz az ajak közepén kezdeni a szimmetria kialakítása érdekében. Ez után húzd végig az ajak sarkáig, majd satírozd el a kontúrszéleket az ajak közepe felé. Az ajkad közepére tört fehér színt satírozz, szép átmenettel. Érdemes kísérletezni, lehet matt színekkel is, de a fényes textúrákkal sokkal látványosabb eredményt lehet elérni. A legvégén fokozhatod a hatást egy vizes bázisú szájfénnyel. Így optikailag még teltebb hatású lesz az ajkad!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.