Minden idők legrosszabb esküvői tanácsai

Forrás: Tumblr -
lagzi esküvő ceremóniamester
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan esküvőd lesz, ezért éjjel-nappal ezzel kapcsolatos cikkeket olvasol? Idén lesz a nagy nap, te pedig nyakig benne vagy a szervezésben? Feszült vagy, és ideges, úgy érzed, sosem érsz a végére, és azt veszed észre, hogy már a barátaidat sem érdekli a lagzitéma? Tóth Mihály ceremóniamester elárulja, melyek minden idők legrosszabb esküvői tanácsai, amiket semmiképp sem érdemes megfogadnod. 
Forrás: Tumblr

1. Ne variálj túl sokat a menyasszonyi ruhával, mert elviszik a jókat!

Ez egyszerűen hazugság, amit a szalonokban azért mondanak, hogy minél előbb lekösd a ruhádat, és otthagyd a foglalót. Valójában olyan mennyiségű esküvői ruha van az országban, hogy simán ráérsz akár az összes szalont végignézni. De a legjobb, ha picivel többért inkább készíttetsz egyet magadnak – arról tuti, hogy nem maradsz le.

2. A vacsora a legfontosabb!

Hány esküvőn jártál? Fel tudod sorolni a fogásokat? Senki sem tudja. Fontos, hogy az étel jó legyen – minőségi alapanyagokból, rendesen elkészítve –, de messze nem a legfontosabb eleme az esküvőnek. Ha a többség ízlését ki tudják szolgálni, és még van valami izgalmas is benne, akkor az jó vacsora – ami körülbelül 1 óra az esküvő 16 órájából.

3. Nem kell fizetett fotós/videós, az unokaöcsédnek van jó gépe...

Az tuti van neki, de nem biztos, hogy meglátja a jó beállításokat, és van kompozíciós készsége, szakmai tudása. Meg úgy általában kétesélyes, hogy hogyan sikerül neki...

4. Ne engedd, hogy fotózzanak a szertartáson a vendégek!

Meg lehet őket szépen kérni, de mivel mindenki reflexszerűen nyúl a mobiljához egy szép pillanat elkapásához, kivitelezni ezt lehetetlen. Ha komolyan veszed, akkor írd rá a meghívóra, hogy van profi fotós, és mindenki kaphat a képekből, mellőzzék a templomban a "belógást" a képbe. Aznap viszont engedd el a kérdést, mert csak halára fog idegesíteni, hogy a keresztanyád juszt is odaáll a pap mellé a régi felhúzós masinájával, de megakadályozni nem tudod.

5. A DJ nem tud hangulatot csinálni, ahhoz zenekar kell!

A hangulatnak csak részben van köze ahhoz, hogy ki vagy mi hozza létre a partizenét. Kétségtelen, hogy egy zenekarnál lehet átütő stílusa az énekesnek, de ez nem koncert. Valójában a vendégek egymással vannak (jó esetben) elfoglalva, és kb. a 25. perctől nem érdekli őket, hogy miből szól a zene. Nyilván, ha az jó.

Forrás: YouTube

6. Hívj meg kevesebb embert, mert úgy olcsóbb az esküvő!

Ez persze igaz: négy ember elég egy esküvőhöz. Bizonyos költségek azonban nem függnek a létszámtól. Egy 100 fős terem dekorációjának szinte mindegy, hogy 10 vagy 8 asztal van, ahogy a fotós is ugyanannyi képet készít és dolgoz ki. Egyedül a vacsora és az italok mennyiségére hat igazán a létszám. Tehát ez csak részigazság.

7. Mulatóst ne!

Egyrészt: mi az a "mulatós"? Mert van, akinek a "Kék a szeme" éppúgy mulatós, mint a "Duna menti táncok" vagy a "Monti csárdás". Másrészt: vizsgáld meg a vendégsereg összetételét. Ha sok mulatóst kedvelő van közöttük, akkor egy picit nekik is kell kedvezned. A jó DJ/zenekar úgy zenél egész este, hogy ügyesen tart egyensúlyt a te kedvenceid és a vendégek igényei között. A brutál mulatós blokkot pedig le lehet zavarni, amíg átöltöztök a fehérből. Akkor nem hallod – így nem is fáj.

8. Csináld magad, amit tudsz, hogy spórolj!

Erre csak egy kérdésem van: melósnak mész, vagy sztárvendégnek? Döntsd el. Pont.

9. Legalább egy évvel az esküvő előtt kezdd el a szervezést!

Ez a mondat úgy folytatódik: ...és teljesen vedd el a kedvét a leendő férjednek attól, hogy elvegyen. A lánykérést követően engedd meg magadnak a jegyben járás örömét. Ne legyél az a nő, aki a remegő lábbal eléd térdelő pasast az első igen kimondása után máris elhalmozza helyszín- és dekorációs ötletekkel.

10. Ez a nap csak rólad szól!

Na igen, meg a párodról. Meg a közös ünneplésről a családoddal és a barátaiddal. Ha őket csak kötelező díszletnek tekinted, akkor úgy is fognak viselkedni. Jobban jársz, ha "rajongókként" tekintesz rájuk. A rajongókat ugyanis a sztárok olyan élménnyel szolgálják ki, amitől azzal mennek haza, hogy: "Ez egy nagyon jó buli volt."

Készülődés az álomesküvőre - nézegess képeket Nicky Hilton nagy napjáról!http://www.life.hu/trend/20150712-nicky-hilton-es-james-rothschild-lagzija-sok-foto.htmlPénteken kimondta egymásnak a boldogító igent Nicky Hilton és James Rothschild, azóta pedig elöntötte az internetet sok-sok káprázatos fotó az álompár nagy napjáról. Mutatunk is néhány részletet!Trend--18 intő jel, hogy túltolod az esküvőszervezésthttp://www.life.hu/trend/20150630-eskuvoszervezes-ezek-a-jelek-ha-tulsagosan-sokat-foglalkoztal-a-lagzival.htmlHamarosan esküvőd lesz, ezért éjjel-nappal ezzel kapcsolatos cikkeket olvasol? Idén lesz a nagy nap, te pedig nyakig benne vagy a szervezésben? Feszült vagy, és ideges, úgy érzed, sosem érsz a végére, és azt veszed észre, hogy már a barátaidat sem érdekli a lagzitéma? Tóth Mihály ceremóniamester elárulja, melyek azok a jelek, amik arra utalnak, hogy szokás szerint túlszervezed a dolgokat. Trend--Esküvőre mész? Így öltözz fel stílusosan!http://www.life.hu/trend/20150701-eskuvore-mesz-igy-oltozz-fel-iden-nyaron.htmlEsküvőre vagy hivatalos, de fogalmad sincs, milyen legyen az a ruha, ami csinos, kényelmes a kánikulában, ráadásul még jól is áll? Segítünk egy kicsit, mutatunk 3 szuper szettet, amik biztosan beválnak nyári esküvőkön.TrendThinkstockMatróz stílus és sok-sok rózsaszín - esküvői dekortrendek 2015-rehttp://www.life.hu/trend/20150127-matroz-stilus-es-sok-sok-rozsaszin-eskuvoi-dekortrendek-2015-re.htmlA rózsaszín, a pasztellszínek és a vintage stílus még mindig nagyon népszerűek, ha esküvői dekorációk kerülnek szóba. Ám idén is van számtalan újdonság a palettán, legyen szó színekről, stílusokról, vagy akár süteményekről.Trend--Cameron Diaz esküvői ruhái a vörös szőnyegenhttp://www.life.hu/trend/20150106-cameron-diaz-eskuvoi-ruhai-a-voros-szonyegen.htmlA nap híre, hogy az örök szingli Cameron Diaz elkelt: oly sok tönkrement párkapcsolat és futó románc után jött Benji Madden, aki röpke 8 hónap leforgása alatt oltár elé vitte a szőke világsztárt. Cameron évek óta vár az igazira, és számtalanszor játszott már el a gondolattal, milyen lenne menyasszonyi ruhában - ezt pedig többször megmutatta már a vörös szőnyegen is. Trend--Esküvőd lesz? Hibák, amiket NE kövess el!http://www.life.hu/trend/20150126-eskuvoszervezes-2015-ben-hibak-amiket-ne-kovess-el.htmlNem véletlenül hívják a menyasszonyokat sokszor "menyasszörnynek". Az esküvőszervezés nemcsak anyagilag, de lelkileg és fizikailag is megterhelő, ám fel lehet rá készülni. Esküvőszervező segítségével jártunk utána, mik azok a tipikus hibák, amiket nem szabad elkövetni a nagy nap megszervezésekor. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.