II. Erzsébet, a színek királynője - ő aztán mindent kipróbált!

Forrás: AFP/Adam Berry -
fashion week Erzsébet királynő Egyesült Királyság Katalin hercegné uralkodó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Történelmi mérföldkőhöz érkezik ma az Egyesült Királyság, II. Erzsébet királynő ugyanis szeptember 9-én átveszi néhai üknagymamájától, Viktória királynőtől a brit monarchia rekordját: mostantól ő a birodalom leghosszabb ideig regnáló uralkodója. A királynő nem lett olyan divatikon, mint a néhai Diana hercegnő vagy a britek új kedvence, Katalin, színes öltözékei és kalapjai azonban ikonikusak lettek. Most bebizonyítjuk, hogy nála kevés uralkodónak van színesebb ruhatára!

Amikor Erzsébet Alexandra Mária hercegnő 1926. április 21-én világra jött, még senki nem gondolhatta, hogy a parányi csecsemőben Nagy-Britannia jövendő rekorder uralkodóját kell tisztelni. II. Erzsébet királynő ugyanis kizárólag néhai nagybátyja, VIII. Eduárd "jóvoltából" ülhet több mint 63 éve a brit trónon. Eduárd ugyanis a korona helyett egy elvált amerikai nő, Wallis Simpson kegyeit részesítette előnyben, és 1936. december 10-én - nem egészen egyévnyi uralkodás után, a koronázást meg sem várva - távozott a királyság éléről, átadva helyét öccsének, a későbbi VI. György királynak, Erzsébet édesapjának. György király hősiesen teljesítette a váratlanul nyakába szakadt uralkodói feladatokat, amelyekre sohasem készült.

A monarchia szünet nélküli jogfolytonosságának alapelvéből következőleg György halála pillanatától az Egyesült Királyság uralkodója II. Erzsébet királynő. Erzsébet néhány nappal korábban hercegnőként utazott hivatalos látogatásra Kenyába, ahol édesapja halálának híre érte, és így királynőként tért haza a gyászoló országba.

Ma tölti be uralkodásának 23 226. napját, és ezzel átveszi az évezredes angol-brit monarchia uralkodási időrekordját az 1901-ben, 82 évesen elhunyt Viktória királynőtől, aki 63 évet, hét hónapot és három napot töltött a brit trónon. A 89 esztendős királynő a világ legidősebb uralkodója, és az európai történelem legrégebbi, ma is létező monarchiájának élén áll. A királynő a rá jellemző szerénységgel eredetileg elzárkózott bármiféle ünnepségtől, de közkívánatra szerdán állítólag mégis szól majd alattvalóihoz, megköszönve lojalitásukat és támogatásukat.

A kék már évtizedekkel ezelőtt nagy kedvenc volt.

Forrás: AFP

A narancssárga és a téglaszín is hosszú ideje ott van a királynő palettáján.

Forrás: AFP

Volt idő, amikor a királynő előszeretettel viselt mintás ruhákat is. A lilát imádja!

Forrás: AFP

Vitathatatlan, hogy II. Erzsébet rajong a pinkért.

Forrás: AFP

És a púderrózsaszínért.

Forrás: AFP

Illetve a másik cukorkaszínért, a barackért.

Forrás: AFP

A sárga Erzsébet másik favoritszíne, legyen szó lágyabb vagy élénkebb árnyalatokról.

Forrás: AFP

Tűzpirosat viszonylag ritkán visel Erzsébet, de azért ilyen is előfordult már.

Forrás: AFP

Kor ide vagy oda, a királynő nagy barátságban van a türkizzel és a mentaszínnel is.

Forrás: AFP

Ritkán előfordult olyan is, hogy ahelyett, hogy tetőtől talpig ugyanazt az árnyalatot viselné, kicsit keveri a színeket.

Forrás: AFP

A zöld is a kedvencei közé tartozik, különösen a pisztácia- és az almazöld.

Forrás: AFP

És persze az örök klasszikus fehér és krémszín.

Forrás: AFP

Nézzétek meg galériánkat II. Erzsébetről, hogy lett a kislányból a világ legismertebb és legbefolyásosabb királynője!

/1509/Erzs_201598152841

Hogy tetszik Erzsébet stílusa?

Fémes csillogás, matt textúrák - így sminkelj idén ősszel!http://www.life.hu/trend/20150907-oszi-smink-2015-milyen-szinek-lesznek-az-iranyadok-larion-oscar-tippjei.htmlAz őszi sminkek mindig sokkal izgalmasabbak, mint a nyáriak, amikor a kánikula miatt a lehető legkevesebb festékből próbáljuk kihozni a maximumot. Larion Oscar sminkmestert kérdeztük arról, mire számíthatunk idén ősszel a sminkek terén. TrendThinkstockTrendi körmök őszre - kezdd a feketével és a fehérrel az új szezont!http://www.life.hu/trend/20150902-oszi-manikur-fekete-feher-szinnel-igy-keszitsd-el.htmlAz első őszi manikűrünk főszereplői a fekete és a fehér, amik abszolút klasszikus színeknek számítanak, ugyanis bármivel kombinálhatók, elegánsak, egyszóval tökéletesek minden alkalomra.TrendOrigoSzuper sminktrükk szeptemberre: monokróm, az új őrülethttp://www.life.hu/trend/20150828-szuper-sminktrukk-szeptemberre-monokrom-az-uj-orulet-larion-oscar-tippjei.htmlLassan vége a nyári sminkek időszakában, itt az ideje kicsit ősziesebbé varázsolni az arcunkat is. Larion Oscar sminkmester most elárulja, melyik a kedvenc szeptemberi sminktrükkje. TrendOrigo5 kérdés a szépségről: Tombor Nellihttp://www.life.hu/trend/20150825-5-kerdes-a-szepsegrol-tombor-nelli-egykori-modell-gasztroblogger.htmlAz egykori modell jelenleg Amerikában él fotós férjével, mellette pedig minden idejét a főzésnek szenteli: bejutott a világ egyik legjobb szakácsiskolájába, a siker pedig borítékolható, hiszen nemcsak gyönyörű, de a konyhában is otthon van. A Life.hu sorozatában ezúttal Tombor Nelli mesél szépségtitkairól. Trend--Amiket mindig is tudni akartál: Olivia Palermo szépségtitkaihttp://www.life.hu/trend/20150830-olivia-palermo-stilusikon-szepsegtitkai.htmlOlivia Palermo ma kétségkívül az egyik, ha nem a legstílusosabb híresség a tengerentúlon. Ő aztán mindig tudja, hogyan kell megjelenni, hihetetlen kreációit látva pedig biztosan vagyunk benne, hogy neki tényleg a kisujjában van a divat. Most tanulhatsz tőle!Trend--Őrülten szexi, és élvezi - Boldog szülinapot, Beyoncé!http://www.life.hu/trend/20150902-beyonce-knowles-szuletesnap-10-dolog-amit-imadunk-az-enekesnoben-jay-z-felesegeben.htmlMég csak 34 éves a popkirálynő, de valószínűleg kevés olyan dolog van a bakancslistáján, amit még nem valósított meg. Évek óta foglalja a popkirálynői trónt, mindig képes megújulni, és egy-egy új arcát mutatni. Születésnapja alkalmából a sok közül összeszedtük, mi az a 10 dolog, amiért annyira imádjuk Queen B.-t. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.