A szépség és a szörnyeteg estélyi Sárga estélyi ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban újabb képeket tettek közzé A Szépség és a Szörnyeteg film készítői, amin az ikonikus táncos jelenet szerepel. Ahogy az eredeti mesében, a filmben is egy káprázatos sárga estélyit visel Belle, azaz Emma Watson. De mitől ennyire lenyűgöző ez a sárga ruha, és milyen sztárok viseltek hasonló estélyit? 

A 25 évvel ezelőtti mese megjelenésekor is minden kislány szájtátva nézte a mesés sárga estélyit, amiben Belle táncolt a híres báltermi jelenetben. Nem csoda, hogy az Emma Watson és Luke Evans főszereplésével készült filmben sem tértek el ettől ettől a momentumtól. Sőt, rengeteg időt és energiát szánt arra a film jelmeztervezője, Jacqueline Durran, hogy tökéletes sárga estélyi ruhát alkosson.

Emma Watson: „Felemelő érzés volt ezt a ruhát viselni a forgatáson” Forrás: Disney Enterprises/Laurie Sparham

Felemelő érzés volt ezt a ruhát viselni a forgatáson. Mágikus pillanatokat éltem át benne.

Jacqueline egyébként rengeteget kísérletezett a színnel és az anyaggal, mire rátalált a tökéletesre. „Jó néhány színt kellett tesztelni, hogy a kamera előtt melyik mutat a legjobban, ráadásul Emma bőrszínéhez is passzolnia kellett. Ami az anyagot illeti, selyem és szaténorganza felhasználásával készült az álomruha” – mondta a jelmeztervező.

A hírességek között körbenézve egyébként rengeteg példát találhatunk a sárga estélyire és kisestélyire: Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Julianne Moore és Peyton List is kísérleteztek ezzel a színnel.

Angelina Jolie, Julianne Moore, Peyton List és Jennifer Lopez és kísérletezett a sárga estélyivel Forrás: AFP

De nemcsak külföldi példákat találunk, Ónodi Eszter az Aranyélet premierjén viselt sárga estélyi ruhát. Cselényi Esztert, a Celeni márka tervezőjét kérdeztük arról, miért döntött éppen emellett a szín mellett:

Eszternek azért választottuk a sárgát, mert egyébként is erős trend most, és szerettem volna ha még inkább kiragyog a tömegből.

Ónodi Eszteren is remekül állt a sárga estélyi Forrás: HBO

A sárga szín erre tökéletesen alkalmas, és arra is jó példa, hogy nem feltétlenül kell egy extrém kivágott, már nem éppen elegáns ruha ahhoz, hogy látványos legyen a megjelenésünk. Egy jól megválasztott élénk szín sokkal alkalmasabb erre. A sárga szín esetében viszont nagyon vigyázni kell az árnyalat megválasztásánál, mert nem minden árnyalat illik mindenkinek a bőrszínéhez” – mondta Eszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.