Pattanásos a bőröd? Így tüntesd el őket egyszerűen!

Forrás: Thinkstock -
bőr szépségápolás smink pattanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemtől, kortól függetlenül a pattanások kialakulásának hátterében ugyanazok az okok állhatnak: gyulladás, hormoningadozás, a faggyúmirigyek túlműködése, azaz a túl sok zsír termelés, eltömődött pórusok, túl sok elhalt hámsejt a bőrfelületen, allergia, túlérzékenység bizonyos összetevőkre, élelmiszerekre, esetleg gyógyszerre. De minden esetben van megoldás!

Alapszabályok

  • A legfontosabb a kíméletes napi szintű arctisztítás, radírozás, bőrápolás a bőrtípusnak megfelelő készítményekkel. Ideálisak a gyengéd, vízbázisú lemosók, amelyek mérséklik a bőr zsírosságát, anélkül, hogy száraz vagy feszülő érzetet hagynának maguk után.
A legfontosabb a kíméletes napi szintű arctisztítás Forrás: Thinkstock

  • A smink is okozhat pattanásokat. Egészen pontosan a nem megfelelő kozmetikumok használata. Éppen ezért minden esetben a bőrtípusodnak megfelelő alapozót használj.
  • Nagy gondot fordíts az alapos eltávolítására is, ne hagyd a sminket magadon napokig, ne aludj sminkben!
  • Nem ajánlott otthon kinyomni a pattanásokat, érdemes kozmetikus segítségét kérni az eltávolításához, vagy megvárni, míg elmúlik.

A pattanás, ami mindig a lehető legrosszabb időpontban jelenik meg...

Ugye mindannyian ismerjük ezt az érzést? De nem kell kétségbeesni, szerencsére megfelelő sminkkel elkendőzhetjük a bőrhibát, és az arcunk ismét hibátlan látványt nyújthat. Mielőtt nekilátnánk sminkelni, tisztítsuk meg alaposan a bőrünket, a szennyeződések hatására ugyanis a pattanás tovább növekedhet. A bőrhibák elfedését előzze meg a pattanás elleni krémek alkalmazása. Az egyik legjobb a gyulladt területek enyhítésére a teafaolaj. Az előkészületek után kezdődhet a sminkelés.

A pattanás, ami mindig a lehető legrosszabb időpontban jelenik meg Forrás: Thinkstock

A pattanás színének semlegesítése az első lépés az alapozás előtt. Erre a legideálisabbak a folyékony vagy krémes állagú korrektorok. A zöldes árnyalatú korrektor kiválóan elfedi, semlegesíti a pattanás vöröses színét. Ezután tegyük fel a bőrszínnel megegyező árnyalatú alapozót. Fontos az alapozó kiválasztása. Válassz olajmentes, folyékony állagú változatot. Zsíros bőrre kerüld az olajtartalmú alapozókat, mert zsírosabbá teszik a bőrödet, helyette matt hatású kozmetikumot válassz. Az alapozót csak vékonyan tedd fel, mert ha vastagon kerül az arcod problémásabb területeire, akkor nem elfedjük, hanem kiemeljük a pattanást. Az arcbőr sminkelését púderezéssel fejezzük be. Ez fixálja az alapozót, és mattítja a bőrt, így tökéletes lehet az álcázás és a megjelenésed.

Tudd meg, mi kell a bőrödnek! Így ápold reggel és este

A napi arcápolási rutin elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig friss és üde legyen a bőrünk. De mikor és milyen termékeket kell használni? Larion Oscar sminkmester elárulja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.