Világraszóló esküvők és álomszép menyasszonyi ruhák 2018-ból

2018 esküvő menyasszonyi ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2018 sokak számára a szerelmi beteljesülés éve volt. Több világraszóló esküvőt is tartottak az idén, három azonban ezek közül is kiemelkedett. Ezekre pillantunk most vissza, különös tekintettel a menyasszonyi ruhákra.

Meghan Markle

A brit királyi esküvő kétségkívül az év egyik legjobban várt eseménye volt. Előtte hónapokig mentek a találgatások arról, hogy vajon milyen ruhát választ majd Meghan Markle, aki végül sokkal egyszerűbb és letisztultabb darabot viselt, mint azt sokan várták. A május 19-én tartott menyegzőn az egykori színésznő egy csónaknyakú, hosszú ujjú, teljesen díszítetlen ruhát viselt, szinte csak a tiara csillogott ki a viseletből. A ruhát Clare Waight Keller tervezte, aki az első női művészeti igazgatója a francia Givenchy divatháznak. Így nem jött be azoknak a jóslata sem, akik úgy vélték, Meghan brit tervező ruhájában megy majd férjhez. A Kensington-palota hivatalos közleménye szerint Meghan és a tervező együtt álmodták meg a ruhát, amelyben az időtlen, minimalista eleganciát akarták megragadni.

Meghan Markle esküvői ruháját Clare Waight Keller tervezte Forrás: twitter.com/royalfamily

Érdemes a fátyolról is szót ejteni, ennek ugyanis komoly üzenete volt. A Nemzetközösség 53 országának mondott köszönetet az újdonsült hercegné és nagykövet: ezen országok jellemző növényét hímezték az öt méter hosszú selyemtüll fátyolra.

Meghan Markle fátylával a Nemzetközösség 53 országának mondott köszönetet Forrás: Getty Images

A királyi esküvőkön elmaradhatatlan tiarát II. Erzsébet királynő adta kölcsön az esküvőre: a briliáns gyémántokkal kirakott fejdísz 1932-ben készült.

A királyi esküvőkön elmaradhatatlan tiarát II. Erzsébet királynő adta kölcsön az esküvőre Meghannek Forrás: Getty Images

Az esti fogadás előtt az ifjú házaspár átöltözött: Harry herceg öltönyre cserélte az uniformist, Meghan pedig egy Stella McCartney ruhát vett fel. A klasszikus Givenchy után ebben azért volt egy kis kifinomult, hollywoodi életérzés. A magas nyakú, alakot követő fehér ruha nagyon jól állt az újdonsült hercegnének.

Meghan Markle és Harry herceg a fogadás előtt Forrás: Getty Images

Diana, Katalin hercegné és Meghan Markle: 3 esküvő ruha, amelyeket imádott a világ

Évtizedekig nélkülöznünk kell az olyan világraszóló királyi és hercegi esküvőket, mint amilyen a Meghan Markle-Harry herceg frigy volt. A hiányérzetet kicsit enyhítendő most együtt mutatjuk be a három legizgalmasabb esküvő bizonyos részleteit, különös tekintettel a menyasszonyi viseletekre. Olvasd el korábbi cikkünket!

Chiara Ferragni

A brit királyi család hagyományos, visszafogott esküvője mellett a világhírű olasz divatblogger, Chiara Ferragni esküvője meglehetősen nagy buli volt. A médiahatást vizsgáló szakértők szerint jóval nagyobb is volt az érdeklődés világszinten Chiara és az olasz rapper, Fedez esküvője iránt, és a Givenchy divatház sem profitált olyan sokat, mint a Dior, amely Chiara ruháját tervezte. A Szicília szigetén tartott menyegző igazán mesebeli volt, a grandiózus virág- és fénydíszítés mellett körhinta, óriáskerék és tűzijáték is volt, Chiara pedig szintén több menyasszonyi ruhát is viselt. A esküvő előtti fogadáson például ezt a csillogó Prada darabot.

Chiara menyasszonyi ruháját a Dior divatház vezető tervezője, az olasz származású Maria Grazia Chiuri álmodta meg. Nagyon különleges ruháról van szó, a csipke felsőrész egy bodynak tűnik, pedig egy rövidnadrágos jumpsuitról van szó, ami tökéletes harmóniát alkotott a magasan felsliccelt tüll szoknyával.

A partira egy másik Dior darabot kapott Chiara. A púderes, nude-os árnyalatú pántos, tüllszoknyás ruhát Fedez lánykérésre írt dalszövegének részletei és különböző rajzok tették igazán személyessé. Utóbbiak között felfedezhetünk egy oroszlánt is, amely a pár márciusban született, Leon nevű kisfiát hivatott jelképezni. A ruha egyébként átalakítható volt, az este folyamán ezt a felsőt egy térd fölé érő tüll szoknyával viselte a divatblogger.

Priyanka Chopra

Alig tértünk napirendre a hír fölött, hogy Priyanka Chopra és a nála 10 évvel fiatalabb Nick Jonas egy párt alkot, szinte már jött is az újabb döbbenet, ugyanis pár hét után el is jegyezték egymást. Már az eljegyzési parti is meglehetősen rongyrázósra sikeredett, a színésznő ugyanis az 56 millió forintos Tiffany eljegyzési gyűrűn túl egy szintén Tiffany, 240 millió forintos gyémánt és platina nyakláncot, illetve egy pár 160 milliós fülbevalót viselt a Marchesa ruha, a Louboutin cipő és a Jimmy Choo táska mellett.

Ahogy az eljegyzési partin, úgy az esküvőn sem spóroltak. A három napon át tartó menyegzőn két szertartás volt, Priyankán pedig három különböző ruhakölteményt láthattunk. A keresztény szertartásra egy 22 méter hosszú fátyollal megálmodott, 2 millió 380 ezer gyönggyel díszített Ralph Lauren csipkeruhát választott a színésznő. Nem túlzás azt mondani, hogy királynői volt ez a viselet.

A hindu szertartásra természetesen hagyományos ruházatot öltött a menyasszony és a vőlegény is, Nickről a turbán sem hiányzott, Priyanka pedig ebben a piros ruhában is káprázatosan festett.

Az esküvői fogadáson egy újabb ruhakölteményt láthattunk, és habár ez már a harmadik ruhája volt Priyankának, cseppet sem volt unalmasabb az előző kettőnél, sőt. A Falguni Shane Peacock kreáció és a gyémánt ékszerek tökéletesen álltak rajta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.