Lapos, kényelmes, de nőies cipők tavaszra, kismamáknak

fashion week tavasz cipő kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jóllehet, kismamaként jóval több kritériumnak kell megfelelnie egy lábbelinek, mint egyébként, de ki mondta, hogy a terhesség alatt nem lehet csinos és nőies cipellőket viselni? A magas sarokról tanácsos ugyan az utolsó hónapokban lemondanod, de a divatról nem kell. Mutatunk néhány kényelmes, mégis elegáns példát.

Natalie Portman nemcsak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy briliáns alakítást nyújtott a Fekete hattyú című filmben, hanem amiatt is, hogy az Oscar-díj-átadón korántsem kismamáknak való cipőt választott Rodarte estélyiéhez.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tény, hogy a magas sarkú Jimmy Choo szandál nem éppen derék- és hátbarát lábbeli, egyetlen tulajdonságával mégis megfelel a kismamáknak szánt cipők kritériumának: enyhén platformtalpú.

Sarok lehet, de ne legyen magas

Mielőtt kényelmes cipőt vásárolunk, természetesen tegyünk néhány kört az üzletben, és nézzük meg közelebbről a kiszemelt darabokat. Fontos, hogy sarok helyett inkább alacsonyabb, szélesebb sarkú darabot válasszunk, hiszen ezen sokkal jobban eloszlik a súly. Fontos továbbá, hogy ne legyen túlságosan lapos talpú a cipő, a kisebb sarok vagy az enyhén megemelt talp ugyanis megfelelően kitámasztja a hátunkat és a derekunkat. Hiába tűnik tehát borzasztó kényelmesnek egy teljesen lapos talpú cipő, akár néhány óra viselés után komoly fájdalmakat okozhat, hiszen az egészséges gerinctartáshoz elengedhetetlen, hogy lábunk a megfelelő alapokon álljon.

Apró trükk: a sarokemelő

Kismamaként korántsem kell elzárkózni a picit magasabb platformtalpú cipők viselésétől, sőt könnyen lehet, hogy ezek jóval kényelmesebbnek bizonyulnak, mint a sportcipők. Ha mégis egy sportos darab viselése mellett voksolunk, érdemes elhelyezni a belsejébe egy sarokemelőt, ami kellően megtámasztja a lábfejet. Ezt a legtöbb sportboltban beszerezhetjük, sőt, az is megeshet, hogy tornacipő vásárlása esetén fel is ajánlják kiegészítőként.

Kényelem, fölül is

Mondanunk sem kell, hogy a cipőnek nem csak a talpának és a sarkának a kiképzése fontos. Nagyon lényeges, hogy a felsőrész megfelelően tágas legyen, sehol ne szorítson, mindeközben biztosan tartsa a lábat.

Viszlát, törpesarok!

Amiről mindenképp érdemes lemondani, az nem más, mint az idei tavasz-nyári szezon egyik slágere, a törpesarkú félcipő. Talán mondanunk sem kell, hogy az aprócska vékony sarkakon nem épp a legkényelmesebb várandósan sétálgatni. Persze előfordulhat, hogy elegáns darab viselését követeli meg egy esemény, ilyenkor célszerű középmagas sarkú, rejtett platformtalpú cipőt választani, amiben néhány órát biztosan fájdalom nélkül átvészelhet a legpocakosabb kismama is.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.