kacsa csokoládé dió krumpli Bódi Guszti Bódi Margó kacsacomb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bódi Margó nemcsak a Fekete szemekben remekel, de a konyhában is. Hogy mi kerül a Bódi család asztalára, abból hétről-hétre kapunk pikáns ízelítőt tőle.

Krumpliganca sült kacsacombbal

Hozzávalók:
4 kacsacomb
1 kg burgonya
1 kg liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
1 dl olaj

vegeta



Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítom, besózom és vegetával bedörzsölöm.
Berakom őket egy tepsibe, öntök alá egy dl vizet, fóliával letakarom és 180 -200 fokos előmelegített sütőbe helyezem. Amikor majdnem kész, leveszem róla a fóliát és piros ropogósra sütöm.

A burgonyákat meghámozom, kockára vágom, sós vízben puhára főzöm.
A levét elteszem egy tálba, később szükségem lesz rá.
A burgonyákat összetöröm, visszateszem a tűzre, majd a korábban félretett levét lassan visszaadagolom rá. Lisztet szórok hozzá és folyamatosan kevergetem, nehogy össze-csomósodjon. Addig főzöm, amíg sűrű masszát nem kapok.

A kacsa zsírjában, egy serpenyőben üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, pirospaprikát szórok rá, leveszem a tűzről, összekeverem, majd a tálba rakott ganca tetejére öntöm. Mellérakom a sült kacsacombokat, ily módon tálalom.

Bódi kedvenc csokis diósa

Hozzávalók:
1 kg rétes liszt
7 tojás
7 evőkanál kristálycukor
1 csomag szalalkáli
7 evőkanál olvasztott sertészsír
3 tábla étcsokoládé
2 csomag vaníliás cukor
1 kg darált dió
1 evőkanál szerencsi kakaópor
1 dl tej
4 evőkanál porcukor
1 citrom lereszelt héja

Elkészítés:

A tésztát előző nap este készítem el.
A hét tojást, hét evőkanál kristálycukorral, fakanállal addig kavarom, amíg a cukor el nem olvad. Beleteszem a szalalkálit, majd annyi lisztet adagolok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak. Közben a zsírt felolvasztom és azt is belekeverem a tésztába. Letakarom, másnap reggel három részre osztom és lisztezett deszkán kinyújtom.

A tepsibe sütőpapírt helyezek, kikenem zsírral, 180 fokos előmelegített sütőben a három tészta-lapot külön-külön kisütöm.
Mikor megsültek lapok, kettőt félreteszek, a har-madikat benne hagyom a tepsiben.

Elkészítem a tölteléket:

Egy tálban összekeverem a citrom lereszelt héját, a diót, a kakaóport, a vaníliás cukrot, két kanál porcukrot és félreteszem a tölteléket.

A deci tejben felolvasztom a csokoládékat, hogy hígabb legyen a megszokottnál.

A tepsiben maradt első tésztalapot meglocsolom a csokival, rászórok egy réteg diós tölteléket, majd újra meglocsolom csokival.
Ráteszem a következő tésztalapot és ugyanígy járok el. A harmadik lapot is rárakom, majd néhány percre visszarakom a sütőbe, hogy összesüljön a dió a csokival.

Mikor kiveszem, a megmaradt csokival a sütemény tetejét leöntöm és hagyom kihűlni.


Margó mondja:







Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.