Felejthetetlen naplementék a fotógyűjteménybe

Forrás: Thinkstock -
Florida Kenya naplemente romantika Ibiza
A festői napnyugták végtelen békével és harmóniával töltenek fel bennünket, és természetesen a nyaralások a legjobb alkalmak, hogy megcsodálhassuk ezeket a káprázatos jelenségeket. Ha a tökéletes hátteret keresed a romantikus pillanatokhoz, a Life.hu most olyan helyeket mutat be, ahol gyönyörködhetsz az égi fényjátékban.

Hippik és dobolás Ibizán

Az ibizai naplementék mindegyikének saját karaktere van, ám leghíresebb közülük a benirrási, ahol e bámulatos természeti látnivalónak egyedülálló hagyománya van. A '70-es években a spanyol sziget az európai hippimozgalom központja volt, és a fenyőerdőkkel borított öbölben a helyi bohémok a mai napig rendeznek flower power bulikat. Igazán kivételes élmény a vasárnapi naplemente-rituálé a bongó dobosokkal, akik addig játszanak, amíg a nap végül eltűnik a horizont alatt. Ha meghallod a lassú, majd egyre intenzívebbé váló ritmusokat, olyan hipnotikus hangulatba kerülsz, mint még soha.

Forrás: www.elements-ibiza.com

Minden fotós álma: az izzó vörösbe öltöző Kenya

Semmi nem lehet izgalmasabb, mint a vadon élő állatok fenséges vonulásának és a látványos naplemente varázslatos kombinációja: a Maszáj Mara Kenya legnépszerűbb nemzeti parkja, mert viszonylag kicsi, mégis csodálatosan gazdag élővilágnak ad otthont, emellett az autentikus törzsi életmódba is bepillantást enged a látogatóknak. A „nagy ötös", azaz az orrszarvúk, a leopárdok, az elefántok, az oroszlánok és a bivalyok estefelé válnak igazán aktívvá, és a szafarizók bámulatos felvételeket készíthetnek róluk, ahogyan elballagnak a hatalmas korong előtt, ami narancsra, vörösre és sárgára színezi a tájat.

Forrás: Thinkstock

"Találkozunk a naplementénél!" - Key West, Florida

Ennek az ikonikus kifejezésnek kiemelt jelentősége van a floridai Key Westben, ami nem más, mint egy különleges ceremóniára való invitálás: utcai előadóművészek, kézművesek, helyiek és turisták gyűlnek össze minden este a Mallory Square-n, hogy megünnepeljék a dicsőséges naplementét. A legenda szerint az amerikai drámaíró, Tennessee Williams kezdeményezte ezt a szertartást, amely mára a város egyik fő attrakciójává vált. A „Sunset Celebration" minden este napnyugta előtt kb. 2 órával kezdődik, és az éjszakai fesztiválra a világ minden tájáról érkeznek látogatók, hogy megcsodálhassák a vörös színben ragyogó nap eltűnését a Mexikói-öböl horizontja alatt.

Forrás: http://ronniebo.com

Ahol Hitchcock szerint legszebb a nyugvó nap: Zadar

Az ősi dalmát főváros elég nagy ahhoz, hogy megtalálhasd kedvenc tengerparti kávézódat, és felfedezhesd a történelmi, építészeti látnivalókat, és elég kicsi ahhoz, hogy mindezt egy kellemes séta keretében megvalósíthasd. Az Adria szívében fekvő Zadar tökéletes hely a kikapcsolódásra, és különleges élményben lehet részed, ha az esti órákban meghallgatod a híres tengeri orgona folyamatosan változó akkordjait, amihez utánozhatatlan díszletül szolgálnak a lemenő nap sugarai. Az egykori Hotel Zagreb vendége, Alfred Hitchcock is megállapította, hogy a zadari naplemente a legszebb a világon, miközben Maraschinót kortyolgatott a vízparton.

Forrás: Wikipedia

A Life.hu tippje:

Mássz fel a Szent Anasztázia-székesegyház harangtornyába, ahonnan meseszép panoráma nyílik a városra, és azt is láthatod, ahogyan a nap lassan beleér a tengerbe.

Csodálatos színkavalkád az égen: Bora Bora

Az édeskettesben töltött vakáció már önmagában is kiváltja a boldogság érzését, ám ha ehhez még hozzáadódik a kristálytiszta víz, a ragyogó kék égbolt és a pálmafákkal övezett homokos tengerpart, teljessé válhat az eufória. A csendes-óceáni egzotikus szigetek közül Bora Bora a legmisztikusabb, ami időtlen romantikájának és egyedülálló természeti szépségeinek köszönhetően napjaink egyik legnépszerűbb nászút-célpontja. A hajókirándulás tökéletes módja annak, hogy felfedezzétek a sziget látnivalóit, és naplementekor elbűvölő látvány tárul elétek: az utolsó napsugarak megcsillannak az áttetsző óceánon, majd a narancsszínű gömb lassan eltűnik az Otemanu-hegy csipkézett sziluettje mögött.

Forrás: Thinkstock

Varázsos naplementék Magyarországon is

Ha gyönyörködnél a csendben leköszönő napsugarakban, nem kell messzire utaznod, mert itthon is találhatsz olyan helyeket, ahol a látvány önmagáért beszél. A magyar tengeren tükröződő „aranyhíd" páratlan élmény, amit élvezhetsz a balatonvilágosi Panoráma-kilátóból és Fonyódon a Balaton-part leghosszabb mólójáról. A dunakanyari naplementéről megkapó szépségű fotókat készíthetsz, a Bükk vonulataira bámulatosan vetődnek rá a nap egyre halványuló sugarai, a Tisza-tó másik arcára pedig rácsodálkozhatsz egy kora esti vízitúra során.

Vizuális csodák Európában - a leggyönyörűbb városházákhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140409-a-legszebb-varoshazak-europaban-parizs-liberec-becs.htmlEurópa vitathatatlanul a világ legcsodálatosabb városainak gyűjtőhelye, hosszú történelmi múltja és a különböző kultúrák keveredése lenyűgöző építészetében is megjelenik. A városházák a helyi közigazgatás központjai, valamint a közélet fontos színterei, és közülük néhány kiemelt turisztikai látványosság is. A Life.hu most összegyűjtötte a legjobban megőrzött és legattraktívabb épületeket a kontinensen.Utazás--Színpompás tavaszi varázslat: Tulipánlesen Hollandiábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140331-szinpompas-tavaszi-varazslat-tulipanlesen-hollandiaban.htmlAnnak ellenére, hogy a tulipánok eredetileg az Oszmán Birodalomból származnak, Hollandiát tekintik e gyönyörű virág hazájának. Ha a szürke tél után szívmelengető kikapcsolódásra vágysz, látogass el áprilisban Tulipánországba, és készülj fel egy utánozhatatlan látványra: a táj lélegzetelállító árnyalatokban pompázik, és olyan érzésed lesz, mintha egy színes kaleidoszkópba kukkantanál.Utazás--A világ legkúlabb szállásai, amik felülmúlnak minden fantáziáthttp://www.life.hu/lifeutazas/20140314-utazas-szallasok-amik-felulmulnak-minden-fantaziat-kokopelli-barlang-green-magic-resort.htmlSzédületes nyaralásra vágysz, és unod már a hagyományos szállodai szobákat? Ha szívesen belevágnál életed legizgalmasabb kalandjába, és ezúttal formabontó körülmények között töltenéd az éjszakákat – egy barlangban, egy fa tetején vagy akár egy kapszulában –, a Life.hu most bemutatja neked a legmeghökkentőbb alternatívákat! UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.