Mire jó egy borosüveg és egy stampedli? Medvehagymás pogácsát készítünk

Galambos Dorina medvehagyma Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna pogácsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF (Unokáink is főzni fogják), Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a sütéshez-főzéshez kedvcsináló fiatalos, jó hangulatú videoblogja. Mostantól egy-egy részt akár te is szerkeszthetsz. Nem kell mást tenned, csak fotót küldened az info@uffblog.hu címre a hűtőd tartalmáról, és a lányok kiötlenek belőle valami finomságot. Emellett a férjek, Pély Barnabás és Péterfi Attila (B the First) nemcsak elfogyasztják a mennyei falatokat, hanem írnak hozzá neked egy dalrészletet. Kövessétek videóinkat és a cikkhez kapcsolódó receptet itt a Life.hu-n!

Újra egy lány hűtőjébe nyertünk bepillantást: meglepetésünkre fiúkat megszégyenítő mennyiségű sört találtunk benne, amit sajnos nem tudtunk a többi alapanyaggal vegyíteni. Viszont a hűtőben lelt más élelmiszerekből kifundáltunk egy jó kis sörkorcsolyát a sörök mellé. Ezt figyeljétek! :-)

Medvehagymás pogácsa

250 g liszt
250 g tönkölybúzaliszt
2 db tojássárgája
2 ek tejföl
1 dl tej
50 g élesztő
1 tk cukor
250 g vaj

bors
2 csokor medvehagyma
1 db tojássárgája

A tejet megmelegítjük, a cukrot beletesszük, és az élesztőt elmorzsoljuk benne. A lisztek keverékébe csinálunk egy mélyedést, ide öntjük a felfuttatott élesztőt. A többi alapanyaggal együtt összegyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk, fél óra alatt megkel. Addig a medvehagymát megmossuk, felaprítjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Rárakjuk a hagymát, félbehajtjuk, majd újra meg újra, és így nyújtjuk. Kiszaggatjuk a pogácsákat, majd a tetejüket tojássárgájával megkenjük. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül. Remek sörkorcsolya.

Extra tippünk:

Ha nincs nyújtófánk, akkor egy borosüveg is megteszi. Pogácsaszaggató helyett pedig egy stampedli is kiváló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.