Ellazít és megnyugtat - tanuld meg az egyik leghasznosabb légzőgyakorlatot!

stressz stresszoldás jógával jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Normál állapotunkban az az ideális, ha az idegrendszer kiegyensúlyozottan, harmonikusan működik. Ezt szolgálja a shitali karana nevű légzőgyakorlat. Tanuld meg velünk!

A légzéssel közvetlenül befolyásolhatjuk az idegrendszert. A bal orrlyuk a paraszimpatikus idegrendszerrel áll kapcsolatban: ez a női oldal, és a passzív, felépítő, regeneráló folyamatokért, pihenésért felelős. A jobb orrlyuk a szimpatikus idegrendszerhez, a férfi oldalunkhoz, az aktív folyamatokhoz köthető. A következő videóból megtanulhatod a váltott orrlyukas légzést, aminek számtalan pozitív hatása van a testedre és az idegrendszeredre!

Hiányzik belőled a kitartás? Változz jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20141010-jogaiskola-a-jogaklikkel-valtozz-meg-a-jogagyakorlassal.htmlHa jógázol, egyre jobban értelmet nyer a: „Te irányítod a sorsod!" kijelentés. Az a cél, hogy a gyakorlással, tested és elméd működésének megtapasztalásával és megértésével tudatosan befolyásolhasd az életedet a jó irányba. De mi van, ha hiányzik ehhez a kitartás? Ez Zsír!ThinkstockHosszabítsd meg 10 évvel az életedet - gyakorold a félgyertyát!http://www.life.hu/ez-zsir/20141009-stresszoldo-jogavideo-viparita-karani-mudra-vagyis-a-felgyertya.htmlA félgyertyára azt mondják, hogy a fizikai gyakorlatok királynője. A szanszkrit viparita karani mudra szó szerint azt jelenti: a kézbentartott nyugalom megtestesülése. Ha begyakoroltad, és kényelmessé válik, érdemes naponta minimum három percet eltölteni a pózban. Ez Zsír!ThinkstockTanuld meg a hasi légzést!http://www.life.hu/ez-zsir/20141007-stresszoldo-jogavideo-a-legzes-tudatositasa-hasi-legzes-tanulasa.htmlMegfigyelhetted már, hogy ha ideges, stresszes vagy, a légzésed is felületessé válik. Azt viszont már nem biztos, hogy tudod: a légzés tudatos irányításával képes vagy hatni az ideg- és kedélyállapotodra is.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.