Ünnepi ízorgia: fahéjas-kardamomos gyűrűk

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent fahéj kardamom süti édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony legszebb része a készülődés, amihez nemcsak az ajándékok beszerzése, hanem a közös sütés-főzés is hozzátartozik. A karácsonyi ételek, italok jellegzetes fűszeres illata elengedhetetlen a meghitt ünnepi pillanatokhoz.

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 7 dkg darált mandula, negyed kávéskanál őrölt gyömbér és kardamom, fél kávéskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 15 dkg margarin, 2 db tojássárgája. A díszítéshez: 10 dkg cukor, 2 ek porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt kardamom.

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A lisztet, porcukrot, mandulát, gyömbért, kardamomot, fahéjat és citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a margarint és a tojások sárgáját. Fóliába tekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából 0,5-1 cm vastag hengereket nyújtunk, és kb. 9 cm-es darabokra vágjuk. Gyűrűket formálunk belőle, és a tepsire tesszük. 15 percig sütjük. Még forrón beleforgatjuk a cukor-porcukor-fahéj-kardamom keverékbe.

Elkészítés nehézsége: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.