Baby on board! Repülőgép fedélzetén született egy kisbaba Amerikában

Forrás: Thinkstock -
fedélzet szülés Egyesült Államok repülőgép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Southwest Airlines Phoenixbe tartó gép fedélzetén jött világra egy baba az Egyesült Államok felett.

A gép úgy szállt le Los Angelesben, hogy egy utassal több volt a fedélzetén, mint induláskor. Az egyik utas röviddel a 623-as járat San Franciscó-i felszállása után adott életet kisbabájának. Anya és gyermeke nevét nem hozták nyilvánosságra – írja az MTI.

Forrás: Thinkstock

A kismamának a gép személyzete, valamint a gépen utazó orvos és nővér is segített. Leszállás után a mentők a fedélzetről az anyát és a babát kórházba vitték, mindketten jól vannak - közölte Erik Scott, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője.

Míg a gépet takarították, a többi utas több mint kétórás késéssel egy másik repülő fedélzetén érkezett meg Phoenixbe. "A pilóta egyszer csak gratulált a kisfiú érkezéséhez, ekkor kitört a taps, pedig zavarban voltunk, mert sokan úgy gondoltunk korábban, valaki haldoklik" - emlékezett vissza az egyik utas, Aarti Shahani.

Korábban is előfordult már hasonló eset: tavaly például egy marokkói nőnek indult be a szülés a gépen, 2012-ben pedig egy orosz kismama adott életet kislányának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.