Főzd meg a pasidat! Last minute legényfogó fogások

finomság Valentin-nap szerelem valentin 2015 étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mivel is lephetnéd meg a pasidat Valentin-napon, ha nem egy istenien finom vacsorával. Valószínűleg jobban fog örülni neki, mint egy giccses kis apróságnak.

Zöldséges csirke

Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 50 dkg csirkemellfilé, 2 piros húsú paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl zöldségleves, 2 evőkanál szójaszósz, só, bors, olívaolaj

Elkészítése: A zöldséget mosd meg. A cukkinit és a paprikát vágd vékony hasábokra, de karikázhatod is. A csirkét vágd egészen vékonyra. Az olajat forrósítsd fel, a cukkinit és a paprikát 3 percig erősen pirítsd. Hámozd meg a fokhagymát, és összenyomva add a zöldségekhez. Keverd bele a zöldséglevest, a szójaszószt, majd párold 5 percig. Ha kész, szedd ki, és a serpenyőt kicsit kitörölve és újraolajozva süsd meg hirtelen a csirkét. Ha kész, sózd, borsozd, majd keverd össze a zöldségekkel.

Forrás: Thinkstock

Menyes Barbara - Ez zsír! rovatvezető

Ez egy nagyszerű étel: amellett, hogy finom, a csirkemellnek és a zöldségköretnek köszönhetően igazán egészséges is. Nálunk otthon nagy kedvenc.

Legényfogó sütemény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg cukor, 20 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 3 szelet csokoládé, barack- vagy másféle gyümölcsíz

Elkészítése: A lisztet, a sütőport, a cukrot, a margarin, a tojást és a vaníliás cukrot gyúrd össze. A tésztát oszd két részre, az egyikhez gyúrd hozzá a megpuhított csokoládét. Nyújtsd a tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra, és pogácsaszaggatóval formálva tedd a margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe. A világos korongocskákat szórd meg kristálycukorral és úgy süsd meg. Sütés után a világos karikák alját kend meg gyümölcsízzel, és egy-egy csokoládés korongocskára téve kínáld.

Vadas Judit - Család rovatvezető

Nemcsak a férjem, a gyermekem is imádja ezt a különleges édességet. Így két legyet ütök vele egy csapásra.

Krumplitalpas

Hozzávalók: személyenként 2 nagyobb burgonya, 30 dkg sertéshús darálva, őrölt feketebors, pirospaprika, só, őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna vagy szeletelt bacon

Elkészítése: Főzd meg a krumplikat héjukban, sós vízben. Hámozd meg (de héjukban is hagyhatod), és vágd félbe őket. A fél krumplik alját vágd le egy kicsit, hogy könnyebben megálljanak. Egy kiskanállal óvatosan vájd ki a belsejüket. A húst 5 dkg szalonna kiolvasztott zsírján pirítsd meg, majd szórd meg paprikával és engedd fel kb. 1 dl hideg vízzel. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a köményt és párold addig, amíg a leve csaknem elfogy, de még szaftos. A fűszeres hússal töltsd meg a krumplikat, majd tekerd mindegyiket egy-egy szelet baconbe (vagy egy-egy vékony szelet szalonnát tegyél a tetejükre). Rendezd tepsibe és magas hőfokon süsd szép pirosra.

Forrás: Thinkstock

Kassai Etelka - Dr. Life rovatvezető

Ez a fogás a világ legegyszerűbbje. Pillanatok alatt elkészül és finom is. Lehet, hogy Valentin-napra is elkészítem...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.