10 év, 10 ruha - kedvenc kreációink a Met-gálákról

fashion week MET gála stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 4-én rendezik a New York-i Metropolitan Múzeum éves gáláját, amit mi mindig jobban várunk, mint az Oscart. A Met-gálán ugyanis a sztárok elengedik a fantáziájukat, és minden évben szuperextra szettekben vonulnak a vörös szőnyegen. Idén a gálán Kína lesz a téma, így biztosan látunk majd nagyon különleges ékszereket is a világsztárokon. Hangolódásképp megmutatjuk 10 kedvenc kreációnkat a Met-gálák utolsó 10 évéből. Nálatok ki viszi a prímet?    

2005 - Selma Blair

A színésznő nem túl gyakran kerül be a legstílusosabb sztárok közé, a 2005-ös Chanel ruhacsodát azonban imádtuk. A színek, a ruha hihetetlenül lágy anyaga, a fazon remekül állt a Kegyetlen játékok sztárjának, aki ebben a ruhakölteményben szebb volt, mint valaha.

Forrás: AFP/Evan Agostini

2006 - Sarah Jessica Parker

Ha megnéznénk, hogy ki az a színésznő, aki minden egyes Met-gálán tökéletesen beletrafál a ruhaválasztásba, az biztosan Sarah Jessica lenne. 2006-ban Anglia volt a gála tematikája, és ő volt az, aki a legstílusosabban megoldotta a dolgot, természetesen Alexander McQueenben.

Forrás: AFP/Evan Agostini

2007 - Camilla Belle

A színésznő álomszép, szürkéskék Jean Paul Gaultier Couture ruhája üde színfolt volt a 2007-es gálán: a két szín csodálatosan működik együtt!

Forrás: AFP/Peter Kramer

2008 - Anna Wintour

A Vogue nagyasszonya természetesen a Met-gálák lelkes résztvevője mindent évben, 2008-ban azonban különösen kitett magáért. A téma a Szuperhősök volt, ez a Karl Lagerfeld tervezte ezüst kreáció pedig az est egyik legegyedibb darabja lett.

Forrás: AFP/Andrew H. Walker

2009 - Claudia Schiffer

A szőke szupermodell egy különleges szabású Versace darabot viselt 6 évvel ezelőtt, és bár a világos bőréhez nem kifejezetten passzol a fekete, maga a ruha lenyűgöző.

Forrás: AFP/Stephen Lovekin

2010 - Jessica Biel

Természetesen Mrs. Timberlake nem hiányozhat a listáról, az igazság azonban az, hogy egy ilyen gyönyörű alakú nő az égvilágon bármit magára aggathat. 2010-ben egy szemet gyönyörködtető, selyem Ralph Lauren kreációra szavazott - bennünket leginkább a ruha hihetetlenül lágy esése nyűgözött le.

Forrás: AFP/Stephen Lovekin, Larry Busacca

2011 - Diane Kruger

A német színésznő is a Met-gálák lelkes vendége, 2011-ben egy Jason Wu kreációban mutatta meg hibátlan combjait és stílusérzékét.

Forrás: AFP/Larry Busacca

2012 - Karolina Kurkova

A szupermodell 2012-ben egy 70-es éveket idéző Rachel Zoe tervezte estélyiben tündökölt, és megmutatta, hogy kell tetőtől talpig aranyba öltözni úgy, hogy a végeredmény igazán fenséges legyen.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

2013 - Sarah Jessica Parker

A helyzet az, hogy 2013-ban is képtelenség volt felvenni a versenyt Sarah Jessica Parkerrel. 2 éve a téma a punk stílus volt, a Szex és New York sztárja és csapata pedig mestermunkát végeztek. Éppen erről szól egy Met-gála.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Nézzétek csak közelebbről a frizurát. Szenzációs, nem igaz?

Forrás: AFP/Andrew H. Walker, Timothy A. Clary

2014 - Blake Lively

Tavaly odáig voltunk a szebbnél szebb estélyikért - amiket ITT meg is nézhetsz - ezért most nagy gondban voltunk, kit kiáltsunk ki legszebbnek. Beyoncé ragyogóan festett, Karolina Kurkova estélyije feledhetetlen volt, Blake Lively szépsége mellett azonban nem mehetünk el szó nélkül - mi őt és a Gucci ruhacsodát szavazzuk meg legszebbnek.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Melyik ruha viszi nálad a prímet?

Life.hu tipp

Kíváncsi vagy minden idők legrondább Met-gálás sminkjeire? ITT megnézheted őket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.