Sok jó ember kis helyen is? Amikor már fóbiává válik a közösségi közlekedés

Forrás: giphy.com -
stressz fóbia közösségi közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Utálsz felszállni egy emberekkel megtömött buszra? Nem szívesen mész le a föld alá a metróhoz? Kiakadsz, amikor a dugóban kell állnod? Nyugi, van megoldás!

Természetesen vannak olyan esetek, amikor mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hiszen a pánikbetegség nem játék. De ha szimplán undorod van a közösségi közlekedéstől, akkor tudunk néhány tippet adni ahhoz, hogy egy stresszes nap után se akard leüvölteni a veled együtt utazók fejét. Íme, 5 tipp, hogy ne változz sárkánnyá!

Téged mi idegesít?

Ha kíváncsi vagy rá, téged mi húz fel a legjobban, akkor kattints ide!

1. Fordulj befelé

Ha idegesítenek az emberek, foglalkozz inkább saját magaddal. Sokat segíthet ilyenkor egy fülhallgató. Hallgasd meg a kedvenc számaidat: ne süllyedj mélyre, inkább pörögj fel, mire le kell szállnod a buszról! De bekészíthetsz akár egy madárcsicsergős erdő hangjai albumot is. Csukd be a szemed, és próbálj meg meditálni. Ha a hangok nem zavarnak, az olvasás is kiváló megoldás: kizökkent a körülötted zajló eseményekből.

Forrás: giphy.com

2. Vedd játékosan

Ez szintén jó technika akkor, ha nehezen viseled magad körül a sok embert. Próbáld meg elképzelni azt, hogy egy tanulmányt kell írnod a veled egy metrókocsiban utazó közönségről. Figyeld meg az embereket, persze azért ne bámulj meg senkit. Hidd el, egy vicces vagy néha kevésbé vicces pszichológiai tanulmányrajz fog összeállni a fejedben, miután megfigyelted az emberek viselkedését, gesztusait.

Forrás: giphy.com

3. Legyen hasznos időtöltés

Ha leginkább azon stresszelsz, hogy mennyi felesleges idő megy rá az utazásra, ami alatt nem történik semmi, akkor próbáld meg azt az időt is valami hasznosra fordítani. A metrón mondjuk nem a legjobb telefonálni, de a busz például kiváló helyszín rá. Persze nem üvöltve, hiszen élni és élni hagyni! Úgyhogy, ha ma még nem kérdezted meg anyukádtól, hogy hogy van, akkor most ideje felhívni. Ha kocsiban ülsz, rakj be egy cd-t, akár egy agykontroll témájút, vagy egy hangoskönyvet.

Forrás: giphy.com

4. A kényszermosoly

Ez az a fajta mosoly, ami mögé valami csúnyát gondolsz. Így persze nem a legőszintébb, de néha mégis hasznos elővenni. Durván meglöktek, és nem is volt éppen véletlen? Valaki a füledbe csámcsog az uzsonnájával, és te nem tudsz odébb menni? Vedd elő a kényszermosolyt, és kapaszkodj bele abba a ténybe, hogy az erkölcsi győzelem a tiéd.

Forrás: giphy.com

5. Szállj le!

Pontosan tudjuk, hogy vannak azok a helyzetek, amikor az ember agya tényleg eldurran. Tömeg van, büdös van, és amúgy is egész nap dolgoztál, stresszeltél, már csak haza szeretnél jutni. De akármennyire is igyekszel haza, van az a pont, ahol érdemes leszállni, és a maradék két megállót inkább legyalogolni a lelki békéd érdekében.

Forrás: giphy.com

Tudtad?

Veled is előfordult már, hogy egy stresszes nap végén kimerültnek és fáradtabbnak érezted magad, mint valaha? Ennek a hátterében a szervezeted lecsökkent magnéziumszintje állhat. Kezdd el pótolni ezt az értékes ásványi anyagot, így ellenállóbb lehetsz a megterhelő helyzetekben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.