Egészséges finomság: készíts eperből jégkrémet

Forrás: Thinkstock -
eper egészséges jégkrém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt az igazi gyümölcsszezon, amikor a hazai finomságok kerülnek a piacok pultjaira. Ezúttal a mézédes hazai eperhez mutatunk egy jeges finomságot. 

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 2 dl kókusztej
  • 2 kanál eritrit
  • menta
Készíts jeges finomságot mézédes eperből otthon! Forrás: Thinkstock

Moss meg úgy 10 mentalevelet, majd egy papírral itasd fel róla a vizet. Ezután dobd őket a mozsárba és tedd hozzá a két evőkanál eritritet. Ebből kristály- és porcukor állagú kiszerelést is lehet venni, mindenképpen az előbbit válaszd. A mozsárban a kristálycukorszerű szemcsék ugyanis kiválóan megtörik a mentaleveleket. Ha sikerült a cukorral szépen összetörni a leveleket, akkor mehetnek az előzőleg kimért eperhez. Tedd hozzá a kókusztejet is, majd alaposan turmixold össze. Ha a natúr eper a kedvenced, akkor a kókusztejet akár el is hagyhatod. A turmixolás után töltsd jégkrémformákba az epret, és egy egész éjszakát hagyd a mélyhűtőben.

Tipp

Ha nincsen jégkrémformád, az is jó megoldás, ha egy műanyag dobozba teszed az epres masszát, és így jegeled a mélyhűtőben. Ebben az esetben egy fagyiskanállal tudod majd poharakba tálalni az epret, habár nem krémes fagyi, inkább sörbet állaga lesz.

Itt az eperszezon – Ezért egyél belőle minél többet!

Mesésen pirosló, csodálatosan édes, ráadásul szuper egészséges. Nem véletlen, hogy az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk, így minden évben alig várjuk a szezonját. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.