Ferrari luxusvonat száguld Japánban

luxus Japán vonat luxusvonat Ferrari
Az Orient expressz anno egy új fajta luxust teremtett a vonatközlekedés terén. Hasonlóan forradalmi az új japán luxusvonat, mely mind külsejét, mind belsejét tekintve az eleganciát és a modernizmust testesíti meg. Tégy egy képzeletbeli utazást a Shiki-Shima-n.

A pezsgőszínű vonatot Ken Kiyoyuki Okuyama autóipari tervező álmodta meg, aki eddig is szoros kapcsolatban volt a Ferrarival. Okuyama a 21.századi kényelmet ötvözte a századfordulós arisztokrata eleganciával. Éttermet, bárt, hálókocsikat már az összes nemzetközi vonaton találunk, de ezt a szintet egyik sem képes megugrani. Hatalmas, automata ablakok, kanapék, intim-lakosztályok..., de az utasok luxusérzésén túl, ez egyben igazi japán nemzeti kincs.

A pezsgőszínű vonatot Ken Kiyoyuki Okuyama autóipari tervező álmodta meg Forrás: AFP

Megjelenik a nemzeti öntudat

Tervezése és kivitelezése közben számos, a japán kultúrában is magvasan jelenlévő anyagot és formát használtak fel. A karosszériát például 10 réteg washiból készítették, mely japán papír és lakk speciális keveréke. A szigetország csendes, fákkal tarkított erdősége és a keleti táj lenyűgöző szépsége is megjelenik a belső terekben.

A jövő utazási innovációja!

Az idei Radical Innovation Awards, vagyis a koncepcionális szállodai design verseny győztese, az utazás jegyében tárta a zsűri elé elképzelését. Lényegében a luxus vonatokat gondolta tovább, melyből megszületett – egyelőre még csak elméletben – a Hyperloop Hotel. Tudd meg a részleteket!

A padlón tatami szőnyegek, a „szobákban" ciprusfa kádak várják az utazókat. A japán képzőművészet szinte az összes lakberendezési elemen megjelenik. A kulináris élményekkel is hazájuk előtt tisztelegnek; mindig az adott régió hagyományos és szezonális ételeit kínálják, melyet a Yamazaki Kinzoku Kogyo által tervezett ezüst-nikkel evőeszközökkel fogyaszthatják el az utasok.

A padlón tatami szőnyegek, a „szobákban" ciprusfa kádak várják az utazókat Forrás: AFP

A vonat 2 lakosztállyal, 17 normál és 15 kisebb szobával rendelkezik, az elején és végén úgynevezett panoráma helyiségekkel, melyekből lenyűgöző látvány nyílik az elsuhanó japán tájra.

Aki a Shiki-Shima vonaton való utazást választja, nem csupán luxusélményt kap, de Japán történelmének és életérzésének egy kis szeletét is magába szívhatja.

/1707/Ferra201771991959Kavicsból és kőből készít képeket a magyar alkotóhttp://www.life.hu/otthon/20170717-kavicsbol-es-kobol-keszit-kepeket-a-magyar-alkoto.htmlA kövek és kavicsok a talpunk alatt, kezünkből a vízbe hullva élik életüket. Ám, egy magyar alkotó új életet adott nekik, így a természet ezen szilárd elemei, otthonunk csodás díszévé válnak. OtthonOrigoEgy régi lakókocsiból álomotthonhttp://www.life.hu/otthon/20170713-egy-regi-lakokocsibol-alomotthon-diy.htmlNincs mese, a kis lakóegységeké a jövő. Korában már írtunk egy teherszállító autó átalakulásáról, sőt számba vettünk díjnyertes, apró alapterületű házakat is. Most pedig egy blogger hölgy és férje által felturbózott, 1973-as lakóautót mutatunk, amelyet akarunk, azonnal! Otthon--Alyson Hannigan, az „Így jártam anyátokkal” sztárja eladja lakásáthttp://www.life.hu/otthon/20170711-alyson-hannigan-az-igy-jartam-anyatokkal-sztar-eladja-lakasat.htmlAlyson Hannigan a Buffy a vámpírok réme, vagy a nagysikerű Így jártam anyátokkal sorozatok híres színésznője, az atlantai régióban nőtt fel, mely igen nagy hatást gyakorolhatott rá, hiszen 2014-ben visszatért ide férjével, és vásárolt egy csodás penthouse-t, melyet most eladásra kínál. Otthon--Olasz és francia luxushotelek, amelyek a hírességek abszolút kedvencei http://www.life.hu/otthon/20170627-olasz-es-francia-luxus-hotelek-melyek-a-hiressegek-kedvencei.htmlTe is biztosan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mely hotelek azok, melyek a sztárok gyakran irreális elvárásait is képesek teljesíteni, és ezzel időről időre visszacsalogatni magukhoz őket. Bizony, a hírességek az elvárható legmagasabb luxust is kielégítő szállodákat preferálják. Imádják Európát, a történelme és a kiszolgálás egyedülálló minősége miatt. Összegyűjtöttünk néhány olyan hotelt, amelyek akár számunkra is elérhetőek lennének. OtthonOrigoMegérkeztek a 2018-as év lakberendezési színpalettái!http://www.life.hu/otthon/20170620-megerkeztek-a-2018-as-ev-lakberendezesi-szinpalettai.htmlHivatalosan félúton vagyunk 2017-ben, és már most bepillantást nyerhetünk a következő év színpalettájába, párosításaiba. Érdemes már most készülnünk és terveznünk, hogy milyen bútorok, dekorációk és színek lesznek az uralkodók. Otthon--A Kardashian/Jenner klán „otthongyűjteménye”, több mint 80 millió dollárt érő luxushttp://www.life.hu/otthon/20170626-a-kardashian-jenner-klan-otthongyujtemenye-tobb-mint-80-millio-dollart-ero-luxus.htmlEz a 8 ember súlyos dollármilliókat költött luxusingatlanokra. Van, amelyben élnek, van, amelyikkel pluszjövedelemre kívánnak szert tenni, és akad olyan vásárlás is, amelyet senki sem tud észérvekkel megmagyarázni. Sorba vesszük a Kardashian és Jenner család mérhetetlen fényűzést rejtő házait. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.