Diétakisokos: mennyi időbe telik az élelmiszerek megemésztése?

diéta hús fogyás élelmiszer fogyókúra zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos diéta közül választhatnak a fogyni vágyók, ám azt sokan elfelejtik, hogy minden élelmiszer megemésztéséhez más időre van szüksége a szervezetnek. 

A tapasztalt diétázók már könnyűszerrel válogatnak a lassú és a gyors felszívódású élelmiszerek között. De pontosan mennyi idő kell az egyes élelmiszerek emésztéséhez? Azoktól, amelyek hamar felszívódnak, hamarabb leszünk éhesek. És bár felviszi a vércukorszintet, gyorsan le is esik. A Napidoktor most összeállított egy kisokost arról, hogy melyik élelmiszer emésztéséhez mennyi időre van szüksége a szervezetünknek. Ám mielőtt valaki drasztikus diétába kezdene, feltétlenül konzultáljon az orvosával!

A fogyáshoz válogassuk meg gondosan az élelmiszereket Forrás: Shutterstock

A gyümölcs- és zöldséglevekhez csupán 15-20 percre van szükségünk. A nyers zöldségek emésztése 30-40 percet, míg a főtteké 40 percet vesz igénybe. Az olajjal készült salátákat 1 óra alatt dolgozzuk fel, a keményítős ételeket pedig másfél-két óráig.

A szénhidrátot tartalmazó köretek, mint a rizs vagy a hajdina, 2 órát vesznek igénybe, a tejtermékek szintén. A húsok között is különbséget kell tennünk. A halakhoz kell a legkevesebb idő, 45-60 perc, a szárnyasokhoz másfél-két óra, a sertéshez 4, a bárányhoz 5 óra is kellhet.

Az olajos magvak jó éhségűzők lehetnek, hiszen 3 óráig emésztjük őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.