Ritka jelenség: másodszor ismertek fel másfél petéjű ikerpárokat

Szülőkön múlik, szeretik-e majd egymástForrás: Shutterstock -
ikrek Születés orvos család gyermek másfél petéjű ikrek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismerünk egypetéjű és kétpetéjű ikerpárokat is, ám csak kevesen tudnak róla, hogy léteznek másfél petéjű ikrek is. A világon másodszor ismertek fel ilyen ikreket, akik nem hasonlítanak egymásra jobban, mint az átlagos testvérek. 

Ausztráliában Nicholas Fisk professzor ismerte fel azt a másfél petéjű ikerpárt, akiket a második ilyen testvérpárként jegyeznek a világon.

Az egypetéjű és a kétpetéjű ikrek között helyezkednek el. Édesanyjuk részéről egypetéjű ikrek, édesapjuk DNS-ének azonban csak egy részén osztoznak. A kisfiú és a kislány ma már négyévesek.

És bár nem ők az első ilyen ikerpár a világon, hiszen másodikként jegyezték őket, de ők az elsők, akiknél ezt már az anyaméhben megállapították – írja a Newsroom. Minden bizonnyal az édesanya petesejtjét egyszerre termékenyítette meg az édesapa két spermiuma.

A másfél petéjű ikrek nem hasonlítanak egymásra jobban, mint más testvérek.

A másfél petéjű ikrek nem hasonlítanak jobban, mint más testvérek (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.