Világrekodot döntött! 70 éves férfi evezte át egyedül az Atlanti-óceánt

evezés világrekord Atlanti-óceán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Frank Rothwell azért vállalta be ezt a rendkívüli kalandot, mivel pénzt akart gyűjteni az időskori szellemi hanyatlással, azaz demenciával kapcsolatos kutatásokra. Egymillió Font összegyűjtését tűzte ki célul, jelenleg 700.000 fontnál jár – adta hírül a Mirror.

A brit férfi tavaly decemberben indult útnak a Kanári-szigetek csoportjához tartozó La Gomeráról, úti célja pedig Antigua szigete volt. Never Too Old (Semmihez nem vagy túl öreg) nevű hajójával végül rekordidő alatt jutott célba, pedig sok tényező hátráltatta. 40 kilométer/ órás szél tombolt néha odakinn és több mint öt méter magas hullámokkal is viaskodott.

Ilyen kis hajóval nem lehet széllel szemben evezni, mert amikor meg kell állnod aludni, akkor visszafúj oda, ahonnan indultál" – mesélte az idős férfi.

John Fairfax, a férfi aki először evezett át az Atlanti-óceánon a '70-es években Forrás: AFP/RIA Novosti

Egy alkalommal több mint háromszáz delfin is körbevette, de olyan is volt, hogy repülőhalak zavarták meg.

Folyamatosan a hajónak ütköztek vagy szimplán leszálltak a hajón. Először nem tudtam, milyen zajokat hallok az éjszaka folyamán, gyakran hallottam nagy robajokat."

A legjobban felesége hiányzott neki az úton, akivel lelki társak és 50 éve boldog házasságban élnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.