"Tudta, hogy neki korábban lesz dolga a halállal" - először szólalt meg az AWS zenekar Siklósi Örs halála óta

Siklósi Örs gyász AWS zenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az AWS tagjai Siklósi Örs halála óta most először adtak interjút és meséltek részletesen az énekes szívszaggató küzdelméről.

Az AWS zenekar tagjai a szörnyű veszteség óta először szólaltak meg és mesélték el, ők hogyan élték meg énekesük és barátjuk, Siklósi Örs elvesztését.

"Volt pár életmentő műtétje, és ezekben a pillanatokban is, amikor kitolták a műtőből, az volt az első gondolata, mi lehet velünk, mi ezt hogyan éljük meg"

- mondták a zenekar tagjai.

Továbbá elmondták, hogy a dalszövegek a történtek óta teljesen új értelmet nyernek.

"Ez nem egy tudatos dolog, ami az ember megfogalmaz magában, hanem egy érzés, ami elkíséri őt az életében (...), hogy neki korábban lesz dolga a halállal, mint más embereknek. Egészen biztos vagyok benne, hogy ezek a dalszövegek, meg régi versei az Örsnek erre reflektálnak, mégha ő ezt abban a pillanatban nem is tudta"

- árulták el.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy az énekes akaraterejének köszönhetően még a betegsége alatt is született három új AWS-dal, amiből egy még idén nyáron, a Budapest Parkban megrendezett emlékest előtt megjelenik - írja a Bors.

"Ez a koncert olyan, amiből mi és a barátaink is ki tudják venni a részüket, és ami segíti a feldolgozás folyamatát. Örs teljes életművének tudunk emléket állítani, nem csak mi, a szűk baráti társasága, hanem azok is, akikkel koncerteken találkozott. Szerettük volna, hogy nekik is legyen lehetőségük méltóképp elbúcsúzni Örstől" - tették hozzá.

Siklósi Örs szeptember 4-én lett volna 30 éves, egy nappal később, szeptember 5-én a Budapest Parkban számos vendéggel, harminc dalos műsorral készül az AWS.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.