Csempészd bele mindennapjaidba a francia életstílust!

Forrás: Shutterstock -
francia magazin párizsi nő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A francia nők legendásak. Az öltözködésük, az illatuk, minden egyes hajszáluk ikonikus, ha stílusról van szó. De nemcsak a francia sikket érdemes eltanulni tőlük, hanem az élethez való hozzáállásukból is érdemes pár dolgot magunkévá tenni.

Ha eszel, az evésre koncentrálj

Ne rohangálás vagy munka közben egyél. A franciák szeretik a nyugodt, közös étkezéseket. Az összes étkezésnek megadják a módját, amennyire lehet. Evés közben nem néznek tévét, és ha tehetik, nem külön időpontokban ülnek le enni a családtagok, hanem közös, minőségi időt alkotnak az étkezésekből.

Reggeli előtt, vacsora után nincs internet

Számtalan tanulmány szólt már arról, hogy milyen rossz hatással van ébredés után és lefekvéskor egyből a telefon után nyúlni. Sajnos, manapság nehéz elkerülni, hogy akár a munkánk kapcsán is ne egész nap egy képernyőt bámuljunk. Jót tesz, hogyha, amikor tehetjük, nem használjuk a telefonunkat.

Ne internetezz reggeli előtt és vacsora után Forrás: Shutterstock

Ebéd közben ne dolgozz

Nem véletlenül jár az ebédszünet. Használd ki ezt az időt, és amíg szünetet tartasz a munkában, ténylegesen ne dolgozz. A franciák nem a munkájuk rabjai, és hidd el, fél óra alatt nem dől össze a világ, ha addig nem a munkahelyi e-mailekkel foglalkozol.

Válaszd a divat helyett a kényelmet

Tudjuk, hogy a francia nők öltözködése legendás, de mégsem követik ész nélkül a divatot. Egy farmer-póló kombináció is lehet stílusos, nincs szükség arra, hogy minden nap kényelmetlen szettekben feszengj a munkahelyeden, vagy épp egy kiránduláson. A kényelmetlen magassarkú cipőknek is van hasonlóan csinos, de kényelmes alternatívája.

Olvass, olvass, olvass

Amikor csak lehetőséged nyílik rá, fogj egy könyvet, és merülj el benne. Akár a buszon, akár egy kávézóban vagy, egy könyv mindig jól jön. A tudás hatalom. Mindegy, hogy a papíralapú könyveket, vagy az e-könyvet részesíted előnyben, sőt, az is mindegy, hogy melyik műfaj áll hozzád közel. Az a fontos, hogy élvezd, amit olvasol.

Amikor csak lehetőséged nyílik rá, fogj egy könyvet, és merülj el benne Forrás: Shutterstock

Ne aggódj az apró dolgok miatt

Összetört tányérok? Legalább nem magadat törted össze. Rosszul sikerült vacsora? Mindenkivel megesik, kár annyira a szívedre venni. A folyamatos stressz rosszat tesz az egészségnek, hát válaszd meg okosan, hogy mit veszel magadra.

Beszélj kevesebbet, figyelj többet

Kérdezz azoktól az emberektől, akikkel beszélgetsz. Figyelj oda arra, hogy mit mondanak. Nagyon sokat lehet tanulni mindenkitől egy-egy beszélgetés alkalmával, ha odafigyelsz arra, amit a másik mond. Ráadásul mindenkinek jól esik, ha érzi, hogy odafigyelnek rá, és ezt a jó érzést akár még te is okozhatod a másiknak.

Építs fel napi rutinokat

Szánj magadra időt minden nap. Ha a napi rutinban magadnak is hagysz helyet a feltöltődésre, sokkal elkerülhetőbb a kiégés, kimerülés. Ez a rutin lehet bármi, ami rendszert visz az életedbe és boldoggá tesz. Kelj fel minden nap ugyanabban az időpontban, ágyazz be, jógázz, olvass. Bármi jó, ami segít feltöltődni, és segít abban, hogy jól érezd magad a bőrödben, környezetedben.

Figyelj többet

Néha nagyon jó érzés kiszakadni egy kicsit a rohanó világból. Ha akár csak beülsz egy kávéra, tedd el a telefonodat, és figyeld a környezeted. Ebből rengeteget lehet tanulni az emberek működéséről, szokásairól. Pihentető érzés figyelni, ahogy az emberek élik az életüket, te pedig abban a tíz percben csak simán, egyszerűen létezel.

Ha akár csak beülsz egy kávéra, tedd el a telefonodat, és figyeld a környezeted Forrás: Shutterstock

Sétálj

Nem kell egy-két megálló miatt buszra pattanni. A sétálás is mozgás, jót tesz az egészségnek, és egy hosszú nap után még kifejezetten jót is tesz egy sétával kiszellőztetni a fejünket. Nagyon sokan végeznek ülőmunkát, emiatt pedig nagyon fontos az, hogy minél több mozgást vigyünk napjainkba.

Mindig öltözz túl egy kicsit

Persze ez nem jelenti azt, hogy nagyestélyiben kell leszaladni vécépapírt venni, de ha igyekszel mindig a legjobb formádat hozni, jobban is fogod érezni magad a bőrödben, és tulajdonképpen ez az, ami számít.

Lassíts le egy kicsit

Sajnos, nagyon könnyű felvenni a folyamatosan rohanó világ tempóját, és észveszejtve sietni, ha kell, ha nem. Gazdálkodj tudatosan az időddel, és gondolj arra, hogy ez az egy életed van. Nem rohanhatsz át az egészen, hanem állj meg, nézz körbe egy kicsit, és élvezd az életet. Egyél egy csokit, szagolj meg egy virágot, csinálj bármit, csak csináld élvezettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.