Kane Tanake, a világ legidősebb embere elárulta a hosszú élet titkát

Kane Tanake Japán Guiness rekord világ legidősebb embere
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton ünnepelte 118. születésnapját Kane Tanaka, a világ legidősebb embere, aki ugyanabban az évben született, mint amikor megvalósult a Wright fivérek első motoros repülőútja.

Az 1903. január 2-án született Kane Tanakát a Guinness World Records 2019 márciusában a világ legidősebb élő emberének ismerte el. Akkor 116 éves volt. Az ugyanebben az évben születettek között van George Orwell brit regényíró is. Tavaly szeptemberben minden idők japán korrekordját is felállította, akkor 117 éves és 261 napos volt - írja a thejapantimes.

Kane Tanaka betöltötte 118. életévét. Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Masanobu Nakatsukasa

Tanaka, aki jelenleg egy fukuokai idősek otthonában él, a többi lakóval együtt ünnepelte születésnapját. Mindennap tornázik, szeret különböző számításokat végezni és társasjátékozni. Erős étvágya van, imádja a csokoládét és a kólát. Amikor a hosszú élet titkáról kérdezték, Tanaka így válaszolt: „Finom ételeket eszem és tanulok." Azt is hozzátette, hogy legalább 120 évig szeretne élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.