"Utálom, hogy bőg. Mintha a sírás bármit is megoldana" - A kínaiak nem kímélték hibázó 19 éves műkorcsolyázónőjüket

Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Zhang Yuwei -
téli olimpia Twitter Kína Peking műkorcsolya olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többször is elesett a jégen, ezért büntették brutális kritikával a fiatal lányt, aki már a pályán is sírt.

Zsu Ji már a téli olimpia vasárnapi versenynapján sem tudott hibátlanul végrehajtani egy ugrást, ami miatt a kínai csapat nem szerzett érmet. Aztán hétfőn kétszer is elesett a pályán, ami miatt az amerikai születésű 19 éves kínai műkorcsolyázó már a jégen elsírta magát, de ezzel nem hatotta meg honfitársait.

A kínai Zsu Ji többször is elesett a jégen Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Zhang Yuwei

A Weibo kínai közösségi oldalon nemcsak a sportteljesítményét nevezték szégyenletesnek és kínosnak, de mandarin-nyelvtudását is kritizálták.

Zsu Jit, aki 2018-ban lemondott amerikai állampolgárságáról, csak azért, hogy kínai színekben versenyezhessen, korábban azzal vádolták, hogy csak azért kerülhetett be a csapatba, mert apja elismert tudós. Erre szeretett volna rácáfolni a sportolőnő, ami ezúttal nem sikerült neki.

A kommentelők szinte hadjáratot indítottak ellene, olyanokat írrtak, hogy

A kegyetlen poszt- és kommentcunami odáig vezetett, hogy a Weibo üzemeltetői kénytelenek voltak több mint 300 bejegyzést törölni, és több fiókot is felfüggesztettek - írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.