Ezek az álmok megmutatják, mennyire boldog a párkapcsolatunk

párkapcsolat csókkal álmodni álomfejtés álmok magazin megcsalás álmok jelentése álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyian álmodunk, néha azonban nem tudjuk felidézni, mit láttunk alvás közben. Ébredés után csak egy különös, megmagyarázhatatlan érzés ül a mellkasunkon, ami lehet kellemes, de fullasztó is. Ha viszont megmaradtak álomképek, érdemes tanulmányozni azokat!

A neves pszichiáter, Sigmund Freud úgy vélekedett, hogy az álmokban jelennek meg az ébrenlét során elfojtott titkos vágyaink. Az osztrák szakember előszeretettel kutatta az erotikus tartalmú álmok jelentését. Ezek a megfoghatatlan, rejtélyes üzenetek viszont nemcsak a vágyainkat ábrázolják, hanem útmutatással is szolgálhatnak az életünkben, főként akkor, ha párkapcsolatban élünk!

Sírig tartó szerelem vagy az örök bizonytalanság? Mire utalnak a leggyakoribb szerelmi álomképek egy párkapcsolatban?

Csók

Az érintkezés egyik legintimebb formájáról álmodni különleges jelentéssel bír, azonban nem mindegy, hogy kit, hol és hogyan csókolunk meg. A csókálmok többsége egyértelmű és pozitív üzenetet hordoz. Ha a szerelmünknek adtunk puszit, vagy vele váltottunk egy heves francia csókot, akkor az annak a biztos jele, hogy megvan köztünk az összhang, kapcsolatunk is harmonikus, és szép közös jövő előtt állunk.

Az viszont nem feltétlenül szerencsés, ha álmunkban megcsókolunk egy ismeretlen embert. Sok esetben az életünkben bekövetkező változást jelzi előre, amely lehet pozitív (például egy új szerelem, munkahelyi előmenetel), de akár negatív is (például a szakítás, ritkán betegség vagy halál). Ha egy ismerősünket, vagy egy barátunk párját csókoljuk meg az álmunkban, az lehet a bűntudat, a boldogtalan párkapcsolat jele is, azonban nem csak szerelmi üzenetet hordozhat. Egy ilyen álom megpróbál rávezetni minket arra, hogy nincs rendben a barátságunk az illetővel.

Ha egy ismerősünket, vagy egy barátunk párját csókoljuk meg az álmunkban, az lehet a bűntudat jele Forrás: Shutterstock

Szeretkezés

A csóknál intimebb együttlét a szeretkezés, amely ennek fényében sokkal mélyebb üzenettel is rendelkezik. Ebben az esetben sem mindegy, hogy kivel, hogyan és hol bújunk ágyba, azonban mindegyik értelmezésben közös, hogy legtitkosabb vágyainkat tárják elénk. Ha párkapcsolatban élünk és az álmunkban a szerelmünkkel gyűrjük a lepedőt, az pusztán azt mutatja, hogy valóban vonzódunk hozzá, és az éberen érzett érzelmek tükröződnek álmainkban.

Ha még csak az ismerkedési fázisban jár a kapcsolatunk, de már a kiszemelttel álmodunk, akkor itt az ideje, hogy a következő szintre lépjünk. Egy idegennel szeretkezni az álomban nem jó jel, ugyanis azt mutathatja, hogy jelenlegi partnerünk mellett nem érezzük boldognak magunkat. Ha egy ismerősünkkel fekszünk le az álmainkban, az egyszerre jelentheti, hogy a való életben is tetszik nekünk, illetve azt, hogy érdemes többet foglalkoznunk a barátságunkkal, saját magunkkal.

Szeretkezni egy tiltott vagy visszataszítónak gondolt személlyel egyaránt utal a bátorságunkra, kitartásunkra és azt is jelzi, hogy a szerelem nem várt helyről fog ránk találni.

Szakítás

Sokan félünk attól, hogy elveszítjük a szerelmünket, erről álmodni pedig különösen rossz érzés. Az álmainkban megjelenő szakítás azonban nem feltétlenül hordoz negatív üzenetet, sőt a legtöbb esetben éppen ellentétes jelentéssel bír. A szakítás, történjen az barátok, szerelmesek vagy házastársak között, mindig egyfajta erőpróba, amelyet ha jól értelmezünk és megoldunk, akkor előrébb visz minket az életben.

Ha álmunkban szakítunk, akkor az utalhat önbizalomhiányra, és persze az attól való félelemre, hogy elhagynak minket, hogy egyedül maradunk. A szakítást azonban nem kell szó szerint érteni, ugyanis jelentheti azt is, hogy eljött az idő, hogy változtassunk valamin az életben. Ha például régóta fontolgatjuk, hogy munkát váltunk vagy új helyre költözünk, itt az ideje lépni, ugyanis ez segít majd a megújulásban, a továbblépésben. Így tudjuk magunk mögött hagyni a problémákat.

Az exszel való szakítás viszont arra utal, hogy még nem tudtuk lezárni a múltat.

Ha álmunkban szakítunk, akkor az utalhat önbizalomhiányra, és persze az attól való félelemre, hogy elhagynak minket Forrás: Shutterstock

Megcsalás

Álmodhatunk arról, hogy megcsalnak minket, de lehetünk mi is a hűtlenek. Mindkettőben közös pont a bizonytalanság, az önértékelési zavar, és azt mutathatja, hogy nem vagyunk harmóniában saját magunkkal. Megcsalásról álmodni nem egy jóslat, amely bekövetkezik, sokkal inkább egy intő jel, amelyet kielemezve megtudhatjuk, mitől félünk, mi hiányzik az életünkből.

Ha a szerelmünk megcsal minket az álmunkban, próbáljuk felidézni, kit választott, ugyanis az a bizonyos harmadik fél képviseli azokat a tulajdonságokat, amelyekről úgy gondoljuk, hiányoznak belőlünk. Ha félünk, hogy megcsalnak, és álmunkban kémkedünk a kedvesünk után, az egyértelmű jele annak, hogy a való életben nem bízunk meg benne. Egy pofon vagy keményebb ütés az álmainkban érdekes jelentéssel bírhat, ugyanis ha mi ütjük meg a szerelmünket, akkor mindez arra utal, hogy a valóságban elnyomjuk őt, és ha nem vigyázunk, és nem hagyunk neki elég szabadságot, akkor emiatt fog szakítani velünk.

Abban az esetben, ha az álmunkban mi csaljuk meg a párunkat, az a lelkiismeret-furdalás jele, és meg kell vizsgálnunk, kivel feküdtünk le, vagy kibe szerettünk bele az álomban. A harmadik fél ugyanis azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket fel kell erősítenünk magunkban ahhoz, hogy boldog legyen a kapcsolatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.