Szívszorító: az elhunyt magyar katona özvegye képtelen feldolgozni férje halálát

Forrás: Bors -
Kis Sándor hősi halott Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eltemették az ukrajnai háború magyar származású hősi halottját. Kis Sándor díszsírhelyen nyugszik.

Kis Sándor, az ukrajnai háború magyar származású hőse az ungvári Hírességek sétányán kapott díszsírhelyet. Mária, a rakétatámadásban elhunyt tengerész felesége képtelen feldolgozni férje elvesztését. Két kisfiút neveltek közösen.

"A gyerekeket nem vittem el a temetésre, hiszen egy ilyen esemény nem nekik való. Az utazást magamnak kellett megszerveznem, ebben a hadsereg nem tudott segíteni" – mondta Mária a Borsnak

Forrás: Bors

"A halottasházban többször is kénytelen voltam megnézni a halott hitvesemet. Részben a hivatalos eljárás miatt, részben pedig azért, hogy elbúcsúzhassak tőle. Borzalmasan fájdalmas látvány volt az élettelen teste, de tudtam, muszáj erősnek lennem, így kibírtam" – folytatta. Hozzátette, úgy gondolja: a férje megérdemli, hogy Ukrajna népe tisztelettel gondoljon rá.

"Büszke vagyok Sándorra, hiszen a hazájáért áldozta fiatal életét. Ennek ellenére azt gondolom, hogy nem lett volna szabad meghalnia, hiszen a családjának szüksége lett volna rá. Rettegek a perctől, amikor elmondom majd a két fiunknak, hogy az édesapjukat soha többé nem ölelhetik meg. Ha már arra felkészültek fejben és lélekben, ha nagyobbak lesznek, megmutatom nekik a temetésen készült videót, hogy tanúi lehessenek, amint a nemzet hősét katonai tiszteletadás közepette eresztik le a földbe" – mondta az édesanya.

Forrás: Bors

Kis Sándor posztomusz megkapta a III. fokozatú bátorság érdemrendet egy elnöki rendelet értelmében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.