Puskás Peti kiakadt a szabálytalanul közlekedő biciklisekre és rolleresekre

Puskás Peti roller biciklis balesetveszély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Puskás Peti a közösségi oldalán akadt ki a szabálytalanul közlekedő biciklisekre és rolleresekre. Elmondta, hogy az utóbbi napokban többször is majdnem balesetet szenvedett miattuk.

Az énekes az Instagram-oldalán fakadt ki a szabálytalanul közlekedőkre, de közben örömét fejezte ki, hogy egyre több alternatív közlekedési lehetőség van Budapesten.

"Ezt azért írom, mert az elmúlt két napban két biciklis és egy rolleres jött az autóm elé fékezés nélkül, nemhogy szabálytalanul, de olyan váratlan helyről az úton, amire nincs is szabály, ebből egyszer azt a választ kaptam, hogy f*szt dudálsz, a másiknál meg egy középső ujjat. Elárulom kedves biciklis társam, hogy az Andrássy szervízúton mindenhol elsőbbségadás kötelező tábla van" - írja az énekes.

"Nem tudom, mi történt az emberekkel, hogy a bocsánatkérő kézfeltartás helyett inkább jobb elküldeni a másikat, úgy hogyha nem fékezek be, hívhattam volna a mentőt" - folytatta, majd hozzátette, tudja, hogy mindenki hibázik az utakon, és ez természetes is.

"De ezt azért is éreztem, hogy kiírjam magamból, mert pár hete láthattam a saját szememmel, hogy újraélesztenek a mentők egy rollerest az Astorián."

Az utóbbi időben egyébként több halálos gázolás is történt, legutóbb egy busz sodort el egy rollerest.

Most pedig hosszú, évekig tartó huzavona után kimondták, hogy mivel nincs besorolva az elektromos roller, a KRESZ újabb módosításáig segédmotorként, sisakban, jogosítvánnyal vezethető és nem mehet járdán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.