14 év után távozott a Vígszínházból Józan László: elárulta, miért döntött így

Fotó: Puska Judit -
színész Józan László kilépés Barátok közt Rudolf Péter döntés Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Józan László közel másfél évtizede volt a Vígszínház társulatának tagja, ám nemrég bejelentette, hogy szabadúszóként folytatja. Most elárulta döntésének okát, és arról is beszélt, mi mindent köszönhet a Vígnek.

Józan László sokaknak az RTL Klub képernyőjéről lehet ismerős, hiszen a színész hosszú éveken át játszott a Barátok köztben, most pedig a Keresztanyu című sorozatban láthatják a nézők. A színész természetesen tévés karrierje miatt meghatározó szereplője a színházi világnak, 14 évig a Vígszínház társulatában játszott.

A színész nemrég úgy döntött, hogy szabadúszóként folytatja a karrierjét, nehéz döntéséről és Vígszínházas éveiről a Blikknek mesélt.

"Voltak nehezebb időszakaim, tizennégy évig voltam a Vígszínház tagja. Ez most zárult le. Eljutottam oda, hogy szeretnék szabadúszó lenni, és azt éreztem, most jött el az a pont a szakmai életemben, amikor ezt meg tudom lépni. Hoztam egy döntést, felmondtam. Rudolf Péter meglepődött, ő szerette volna, ha maradok – mesélte a színész, aki nem tagadja, hogy a szakítással kapcsolatban vegyes érzések kavarognak benne.

Fotó: Puska Judit

"Voltak olyan színházi évadaim, amelyek kevésbé voltak fontosak szerepek vagy lehetőségek szempontjából, és voltak egészen elképesztő feladatok" – árulta el Laci, akinek korábban nagy dilemmát okozott a Barátok köztös szereplésre való felkérés.

"Nagy dilemmám volt a Barátok közt, mert akkor még kőszinházi színészek nem feltétlenül vállaltak napi sorozatban szerepet. Kértem két hét gondolkodási időt, hogy merjek-e belevágni. Attól féltem, rám fogják húzni, hogy sorozatszínész. Tudtam, milyen lesz a karakterem.

Át kellett gondolnom, jelent-e nekem hátrányt az, hogy meleg karaktert játszom egy napi sorozatban. Éreztem azt, ha jön egy ilyen lehetőség, hogy fő műsoridőben ott lesz az arcom, akkor valószínűleg ez előrelépés lesz. Ha őszinte akarok lenni, akkor erre vágytam

– magyarázta a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.