Ezeket a dolgokat semmiképpen ne hagyd otthon, ha strandolni mész

Forrás: Shutterstock -
napozás ne hagyd otthon strandolás tippek-tanácsok Nyár magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha végre itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár... Igen, az ember általában simán strandra jár, ám az ember lánya azért ne robbanjon csak úgy ki a negyven fokba a tűző napsütésre, különben hamar baj lehet belőle. Sőt, az embert is inkább intse óvatosságra!

Viccet félretéve, a strandolás manapság valóban igényel némi odafigyelést, ha nem akarunk gyorsan odakozmálni a medence partjára. Ha szeretnénk - legalább nagyjából biztonságosan - hódolni a pancsolás oltárán, akkor érdemes néhány szabályt betartani, és néhány nélkülözhetetlen dolgot magunkkal vinni.

Fényvédő

Igen, nálunk is az elsők között a már untig ismételt felhívás áll: Vigyünk magunkkal naptejet! Egyébként

ne csupán akkor használjunk fényvédőt, ha kifekszünk a napra, hanem akkor is, ha városnézésre vagy kirándulásra megyünk nyáron.

Mi több, az arcunkat egész évben érdemes védeni a káros napsugárzástól, különben hamar ráncosakká és foltosakká válhatunk. Hogy milyen fényvédőt érdemes használni, arról korábban írtunk már, sőt számba vettük a kifejezetten arcra való típusokat is. Tudjuk, hogy sokan utálják a büdös, ragacsos, fehér réteget hagyó naptejeket, de mindenki higgye el, hogy most már lehet olyanokat kapni, amelyek az előbbi tulajdonságokkal nem rendelkeznek, teljesen észrevétlenül nyújtanak védelmet, sőt akár még sminkelni is lehet rájuk.

Forrás: Shutterstock

Napszemüveg

A napszemüveg a nyár egyik alapfelszerelése, a legtöbben azonban leginkább úgy tekintenek rá, mint egy menő divatkiegészítőre. Holott

a jó napszemüveg nem azért fontos, mert úgy festünk benne, mint a hollywoodi sztárok, hanem sokkal inkább azért, mert óvja a szemünket, az UV-sugárzástól,

amely komoly károkat okozhat a szemünkben is. Éppen ezért hordjunk napszemüveget – mi több, megfelelő napszemüveget hordjunk. S hogy mire figyeljünk? Egyrészt, hogy rajta legyen a CE jelzés, amely biztosítja az európai szabványoknak való megfelelést, másrészt fel legyen tüntetve rajta az UV 400 megjelölés, ugyanis ez garantálja a legmagasabb szintű UV-védelmet. A napszemüveg fontosságáról és a szem UV-védelméről korábbi cikkünkben bővebben is írtunk már.

Kalap

A kalap szintén nagyon divatos manapság, ám amellett, hogy meglehetősen fancy kiegészítője a strandszetteknek, kifejezetten hasznos is, sőt már-már elengedhetetlen alapfelszerelés. Azt már jól tudjuk a nagymamánktól, hogy

a kalap véd a napszúrás ellen, ám emellett óvja az arcunkat is a direkt napsugárzástól,

tehát eleve jót tesz a bőrünknek. Sőt, ha elég nagy a karimája, akkor még a vállunk és dekoltázsunk sem marad ki az árnyékolásból, ez pedig plusz pont a nyári időszakban. Emellett azonban azoknak is elengedhetetlen eszköz lehet, akik kínosan ügyelnek a hajkoronájuk egészségére, mivel a hajunk ugyanúgy ki van téve a káros napsugaraknak, mint a bőrünk vagy a szemünk. Sőt, a fejbőrünk le is éghet például a választéknál vagy a hajtöveknél, ahová esetleg nem jutott fényvédő. Használjunk tehát kalapot, ha pedig nem vagyunk kifejezetten kalap pártiak, akkor egy baseball-sapka is megteszi.

Forrás: Shutterstock

+TIPPEK

Természetesen, ha a napon tartózkodunk, fogyasszunk extra adag folyadékot, viseljünk lenge strandruhát, 10 és 15 óra között ne napozzunk, és együnk olyan ételeket, amelyek belsőleg is támogatják a bőr saját fényvédelmét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.