II. Erzsébet 70 éven át levelezett egy, vele egy napon született észak-dakotai nővel

Forrás: AFP / 2014 Getty Images / Stuart C. Wilson -
szokás II. Erzsébet brit királynő levelezés II. Erzsébet halála hagyomány kapcsolattartás II. Erzsébet születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindketten 1926. április 21-én születtek, és bár személyesen soha nem találkoztak, minden évben felköszöntötték egymást a születésnapjukon. 

A 96 éves észak-dakotai Adele Hankey 1953-ban küldte el az első levelet, amikor II. Erzsébetet megkoronázták. Azóta a néhai királynő minden évben kézzel írt születésnapi levelet küldött neki, így teremtve meg a születésnapi hagyományt.

II. Erzsébet királynő Forrás: AFP / 2014 Getty Images / Stuart C. Wilson

"Majd' kiugrottam a cipőmből! Kértem tőle egy kalapot. Reméltem, hogy küld egyet. Helyette a születésnapján küldött egy gyönyörű képet" - mesélte az idős asszony a levelezésük kezdetéről.

Adele asszony azt is elmondta, hogy ugyan sosem találkoztak, de mindketten rajongtak a lekváros ételekért. A néhai uralkodót a barátjának nevezte, és elárulta, hogy nagyon fog hiányozni neki a levelezőtársa - írja az Insider.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.