"Rengeteget köszönhetek neki..." - Szakcsi Lakatos Bélát gyászolja Mándoki László

Forrás: MTI/Cseke Csilla -
halál barát gyász Jazz zongorista Szakcsi Lakatos Béla Mándoki László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon megviselte Szakcsi Lakatos Béla halálhíre Mándoki Lászlót, nem véletlenül. A Németországban és az USA-ban élő magyar származású zenész és az elhunyt jazz-zongorista nem egyszerűen barátok voltak. 

Mándoki azt nyilatkozta Szakcsiról, hogy rengeteget köszönhet neki, de nem csak ő.

"Rengeteget köszönhetek neki, felkarolt és később a lányomat is segítette, amikor két szemesztert Magyarországon tanult. Egy korszakalkotó zseni volt, tisztán emlékszem arra, amikor az egyik albumát a müncheni stúdiómban vettük fel, az milyen nagy élmény volt. Utána pedig látni New Yorkban a vezetők arcán a mosolyt, mert annyira jó és magyar volt a zenéje" – emlékezett vissza Leslie Mandoki az október 2-án elhunyt Nemzet Művészére.

Az életműdíjas id. Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, a Nemzet Művésze 2022. január 20-án Forrás: MTI/Cseke Csilla

"A sötétben fáklyaként világított nagy szívével és a zenei fegyelemmel, amivel dolgozott. Úgy gondolom, példaértékű lehet az élete és a munkássága a fiatalok számára is" - mondta el a Borsnak a zenész, és azt is elárulta, hogy a Soulmates tagjaival videótelefonon emlékeztek meg Szakcsi Lakatos Béláról, aki játszott Leslie Mándoki zenekarában is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.