Rohamosan fogynak a karácsonyfák: a tavalyinál is többet adnak el az árusok

divat és dekor fenyőfa karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy vita van abból, mikor is érdemes felállítani a karácsonyfát, és abban a kérdésben sincs egyetértés, hogy a kivágott, a földlabdás vagy éppen a műfenyő az igazi.

Sokan úgy gondolták, hogy a válság miatt az emberek spórolnak majd az ünnepeken, és nemcsak az asztalra kerül szerényebb étel, de a fa alatt sem lesz sok ajándék. Nos, lehet hogy ezeken valóban spórolni fognak az emberek, de a karácsonyfából szinte senki sem enged. Erre utal a Mandiner cikke.

– mondta a lapnak Csordás Péter, a Csordás Faiskola Kft. vezetője. A tulajdonos szerint tavaly összesen 18 ezer karácsonyfát árusítottak, idén viszont már háromezerrel megdöntötték ezt az értéket.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

"Jelentősen visszaesett a lucfenyő piaca, és ez a tendencia folytatódni is fog. A piac egyértelműen a nordmann irányába megy, ezért mi is inkább ezt telepítettünk" – tette hozzá a faiskola vezetője, majd megjegyezte: "Mindenki azt gondolta, hogy az embereknek nem lesz pénzük fűtésre, így a karácsonyfa egészen biztosan hátrébb fog sorolódni, de az eladásaink nem ezt mutatják."

Csordás azzal egészítette ki a fentieket, hogy nemcsak az eladás száma nőtt, hanem hamarabb is kellett kinyitniuk, mint tervezték. Eredetileg csak december 15-én nyitottak volna, de mindenki korábban szerette volna megvenni a fát, sőt sokan már szenteste előtt feldíszítik, hogy tovább tudjanak gyönyörködni az örökzöldben.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.