Galambos Lajos a börtönbüntetésről: "Példát akarnak statuálni velem az energiaválság miatt"

börtönbüntetés Galambos Lajos Lagzi Lajcsi lopás ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másodfokon is elítélték Galambos Lajost az évek óta húzódó áramlopási ügyében. Az új ítélet szerint a trombitaművész három év hat hónap szabadságvesztést kapott.

Ahogy mi is megírtuk, Galambos Lajos lemondott az utolsó szó jogáról, ugyanis nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken szerda reggel, ahol kezdetét vette víz-, gáz- és áramlopási ügyének feltehetően utolsó tárgyalási napja.

Galambos Lajos - Lagzi Ljacsi tárgyalása a Budaörsi Járásbíróságon 2017. június 7-én
A fotón szereplők hozzájárultak a közléshez Fotó: Szabó Gábor - Origo

2015-ben vádolták meg először Galambos Lajost és nyolc társát víz-, gáz- és áramlopással. A zenészre első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Másodfokon viszont súlyosbították az ítéletet: három év hat hónap börtönbüntetés mellett négy évre eltiltották a közügyektől, továbbá több mint négymillió forintot és bűnügyi költségeket kell megfizetnie.

A trombitás azonban még mindig nem hisz abban, hogy börtönbe kell vonulnia.

"A másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekünk az ítéletet, ezt követően tudunk érdemi jogi választ adni. Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – 'miként tud áramot, gázt és vizet lopni'" - nyilatkozta Galambos Lajos a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.