Lehet, hogy Galambos Lajosnak mégsem kell börtönbe vonulnia? - Betegsége lehet az indok

Forrás: -- -
betegség börtönbüntetés Galambos Lajos börtön közműlopás köhögés fulladás Lagzi Lajcsi halasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly decemberben közműlopásért 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, ám a zenész egyelőre nem kapta meg a behívóját a börtönbe, és elképzelhető, hogy egyelőre nem is fogja, mivel fulladásos rohamokkal küzd, melynek okát még vizsgálják. 

Az elmúlt 7 stresszel teli évet okolja Lajcsi a lelki és az azokból eredő szervi betegségeiért. A fulladásos rohamokkal küzdő trombitaművészt vizsgálják orvosai, de egyelőre még nincs eredmény.

Felmerül a kérdés, hogy betegen vajon be kell-e vonulnia a börtönbe, de a választ Lajcsi sem tudja, sőt, saját bevallása szerint egyelőre nem is foglalkozik ezzel, igyekszik az egészségére koncentrálni, amit sokkal fontosabb kérdésnek tart.

Galambos Lajos Forrás: Metropol

A zenész jelenleg egy magánkórházban vizsgáltatja ki magát.

„Az elmúlt hét év felőrölte az energiámat. Azt hittem, sohasem fogy el belőlem a lendület, de most úgy érzem, mégis. Olyan problémák jelentkeztek nálam a közelmúltban, amik valószínűleg lelki eredetűek, de már szervi problémákban is mutatkoznak" - nyilatkozta a Blikknek

A Bors által megkeresett ügyvéd, dr. Gerencsér András szerint nagyon alapos indok kell a büntetés halasztásához, betegség esetén nem elég a szakorvosi vélemény, a bíró igazságügyi orvosszakértőt jelöl ki, hogy eldönthesse, indokolt-e a kérelem.

"A börtönkórház elég széles spektrumát lefedi a betegségeknek, vagyis szinte minden egészségügyi problémát tudnak hatékonyan kezelni. A kérelem beadása egyébként önmagában nem halasztó hatályú, de általában igen gyorsan szakértő kézre kerül a panaszos, vagyis viszonylag gyorsan eldől, hogy indokolt -e a halasztási kérelem" - nyilatkozta az ügyvéd a lapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.